Görüş Bildir
Haberler
Endonezya'da Silahlı ve Bombalı Saldırılar

Endonezya'da Silahlı ve Bombalı Saldırılar

FreiGeist
14.01.2016 - 09:38 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 11:45

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da en az 6 patlama meydana geldi. Görgü tanıklarının 'Paris saldırısına benzer' olarak nitelediği olaylarda saldırganlar dahil en az 7 kişi hayatını kaybetti. Motosikletli 10-15 saldırganın tüfek ve patlayıcılarla kent merkezine girip el bombası attığı öğrenildi. Saldırıları terör örgütü IŞİD'in üstlendiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da meydana gelen bir dizi patlamada ve patlamaların ardından çatışma çıktığı belirtiliyor.

Patlamalar cumhurbaşkanlığı sarayı ve Birleşmiş Milletler'e ait ofislerin yakınındaki Sarinah Alışveriş Merkezi'nin yakınında meydana geldi.

Saldırıdan sonra güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı. 4'ü saldırgan 7 kişi öldü.

Al Jazeera'nin Cakarta muhabiri Step Vaessen, “10-15 silahlı adam, motosikletleri, patlayıcıları ve uzun tüfekleriyle şehir merkezine geldi. Kalabalığa ateş açmaya başladılar” dedi

BM Bölgesel Temsilcisi Jeremy Douglas, Twitter'dan patlamalardan birinin ofisleri önünde gerçekleştiğini yazdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC'ye konuşan Douglas olay sırasında patlamaların 150 metre kadar uzağında olduğunu belirtti.

Endonezya Devlet Başkanı: 'Saldırganların kim olduğuna dair iddialarda bulunmak için erken'

Endonezya Devlet Başkanı: 'Saldırganların kim olduğuna dair iddialarda bulunmak için erken'

'Bu devlet, ulus ve halk bu gibi terör eylemlerinden korkmamalı ve bunlara boyun eğmemelidir' diyen Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, güvenlik güçlerine tüm failleri bulup arkalarındaki ağı ortaya çıkarma emri verdi. Resmi ziyaret için gittiği Cirebon kentinden Cakarta'ya dönmekte olan Jokowi, saldırıları kınayıp ölenlerin ailelerine de taziyelerini iletti. Widodo, saldırıların arkasında kimlerin olduğuna dair iddialarda bulunmak içinse erken olduğunu söyledi.

'Paris'i taklit ettiler'

Polis Sözcüsü Çarliyan, 'Paris'teki saldırıları taklit ettiler. Muhtemelen saldırıyı düzenleyenler IŞİD'ci' dedi. Ayrıca Çarliyan, kısa süre önce IŞİD'den tehdit aldıklarını da açıkladı.

Cakarta emniyeti, bu kişilerin büyük kısmının ülkeye döndüğünü ve ülke içerisinde saldırılar planladıklarını bir süredir öngörüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıları IŞİD üstlendi

Saldırıları IŞİD üstlendi

Cakarta’yı kana bulayan saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen haber ajansı Amak bu saldırıların IŞİD militanları tarafından düzenlendiğini bildirdi. 

Cakarta polisi de saldırıların ardında IŞİD militanlarının olduğunu belirtti.

BBC , Al Jazeera, Euronews ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Peacj

Nerde endonezya istihbarah birimleri a.q devlet yokki aq.