Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Büyüdükçe Zamanın Önceki Yıllara Göre Çok Daha Çabuk Geçmesinin Nedeni
Zamanın geçmişe göre çok daha hızlı geçtiği hissine kapıldınız mı hiç? Eğer cevabınız 'evet' ise ve bunun nedenini merak istiyorsanız, sizler için Bright Side'dan derlediğimiz içerik sorunuzun cevabı olacak.
Bu etkileşimli zaman çizgisi zaman algımızın nasıl değiştiğini açıklıyor. Zamanın gün geçtikçe daha hızlı geçtiğini gösteriyor.
Geçmiş yıllarda nasıl hissettiğimizi, mutlak zamanımızla kıyaslayarak gösteriyor.
Zaman çizgisi Maximilian Kiener tarafından oluşturuldu. Kendisi BMW markasının tasarım danışmanı olarak çalışıyor.
Daha basit bir şekilde anlatacak olursak:
10 yaşındaki bir çocuk 1 yılı hayatının 1/10'u gibi hisseder. 50 yaşındaki bir birey ise hayatının 1/50'si gibi hisseder. Bu arada 'bütün bir hayat' kavramı sabit bir değerdir.
Bir çocuk yalnızca bir aylık iken, bir hafta hayatının çeyreğidir ve sonsuz gibi görünür.
14 yaşındaki bir genç için ise, bir yıl hayatının %7'sidir ve biraz daha büyük bir fark gibi görünür.
Fakat 30 yaşındayken, bir hafta hayatınızın yalnızca küçük bir kısmıdır.
50 yaşındaki bir birey için ise bir yıl, hayatının %2'sidir. İşte tam da bu sebeple yaşınız ilerledikçe zamanın daha hızlı geçtiğini düşünürsünüz.
Bir diğer deyişle, ne kadar uzun yaşarsak her bir yıl bütün hayatımıza göre o kadar kısa gelmeye başlar.
Ve unutmayın, eğer bir yılın önceki yıla göre daha hızlı geçtiğini düşünüyorsanız, çıldırmıyorsunuz. Yalnızca yaşlanıyorsunuz.
Yorum Yazın
nasl yapcaz hayat izin veriyor sanki eglenmemize.
1-mantıksız bir teori. 2-ilk "1 yaşındayken 1 yıl %100, 50 yaşında %2" dediğinizde anlamış idik, aynı mantığı 30-40-25-98-187 yaşlarına da uyarlamak sırf y... Devamını Gör
Gerçi %0'ını Hesaplamaya Çalışırken 50 Ve 90 Yaş Değerlerini Kullandım Bazen Yer Olsun Diye Olmayabiliyor (Büyük İhtimal Yanlış Ama)
siz olayı yanlış anlamışsınız asla 0 olmuyo adamın mantığı şu bir bebek hayatının ilk yılını ilk defa yaşadığı için %100 almis ama siz 50 yasinizdaysaniz bun... Devamını Gör