Görüş Bildir
Haberler
Bursa 'Endüstri 4.0' trenini yakalamak zorunda!

Bursa 'Endüstri 4.0' trenini yakalamak zorunda!

Dördüncü sanayi devrimi olarak nitelendirilen Endüstri 4.0’ın ülkemizde hızla konumlandığına dikkat çeken İletişim Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Şen, özellikle ülke ekonomimiz için önemli bir  potansiyele sahip Bursa sanayisinin bu sürece öncülük etmesi gerektiğini belirtti. Endüstri 4.0’a uyum sağlayarak sektörel ve ulusal rekabette geri kalmak istemeyen firmalar için KOSGEB / KOBİGEL - Kobi Gelişim Destekleme Paketi’nin önemli bir fırsat olduğunu da belirten Şen, “Başvuruları 6 Mayıs’a kadar devam edecek program kapsamında  KOSGEB, imalat sanayisine toplamda 300 milyon TL destek verecek” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni dönem teknolojilerinin istihdamı ile iş kalitesini ve eşitliği destekleyen Endüstri 4.0 Dönemi, ‘Dördüncü Sanayi Devrimi’ olarak nitelendiriliyor. Bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmayı sağlayan dönem için değerlendirmelerde bulunan İletişim Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Şen şunları söyledi; “Bu dönem, özellikle üretim işletmeleri için; bilişim teknolojilerinden faydalanmanın, üretim sahası otomasyonunun, gerçek zamanlı verilerle kararlar alabilmenin, gerçek kapasiteyi verimli bir şekilde kullanabilmenin, verimliliği artırırken fire ve kayıpların önüne geçebilmenin, kalite standartlarına uygun ürünler elde etmenin önünü açmaktadır.”

Sürdürülebilir ekonomik büyümenin ve toplumsal gelişimin artmasını sağlayacak Endüstri 4.0’a, sanayi şehri olarak nitelendirilen Bursa’nın hızlı bir şekilde ayak uydurması gerektiğine dikkat çeken Şen, “Dünyada pek çok ülkede örnekleri olan ve verimliliği arttıran, esnek üretime olanak sağlayan bilişim teknolojileri, şirketlerin yaşam gücünü ve rekabet kabiliyetini artırırken fabrikalar artık en son teknolojilerle donatılmış durumda. Bursa’nın da uluslararası platformda söz sahibi olması ve rekabet gücünü arttırması için ‘Endüstri 4.0’ trenini yakalaması gerekiyor. Bu da şirketlerin dijitalleşme konusundaki ısrarlı ve tutarlı tutumuyla mümkün olacak” dedi.

BİLGİ TEMELLİ YÖNETİM ŞART

Bu sürece sağlıklı ve hızlı bir şekilde adapte olunması gerektiği belirten Şen, “Endüstri 4.0 çerçevesinde; dünyadaki gelişmeleri ve literatürü takip eden İletişim Yazılım olarak bilişim alanındaki tüm faaliyetleri ortak bir hedef çerçevesinde toplamaktayız. Hangi alanda faaliyet gösterilirse gösterilsin; bilişim partnerliğini üstlendiğimiz işletmenin, günümüz koşullarının gerektirdiği, dünya standartlarında alt yapısı oluşturmasını sağlıyoruz” dedi. Şen sözlerine devam ederken, “Sürdürülebilir gelişim için bilgi temelli yönetim şart” değerlendirmesinde bulundu.Endüstri 4.0 ile şirketlerin insan gücünün nasıl konumlandırılacağı konusunda tedirginlik yaşadıklarını dile getiren Şen, “Endüstri 4.0 öngörülenin aksine insanı devre dışı bırakan bir yapılanma değil. Teknolojinin işin içine daha fazla girdiği, verimliliğin arttığı, katma değerin yükseldiği, nitelikli insan gücünün arttığı bir dönem.” ifadelerini kullandı. 

KOSGEB TOPLAMDA 300 MİLYON TL DESTEK VERECEK

Sanayinin bugüne kadar karşılaştığı zorlukları, etkili ve sürdürülebilir bir biçimde çözmek için 'Endüstri 4.0' fırsatının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Şen, KOSGEB KOBİGEL Destek Programı’nın çok iyi bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Şen, KOSGEB’in yeni dönem için vermeyi açıkladığı desteğin toplamda 300 milyon TL’yi bulduğunu vurgularken, “Başvuruları 6 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek olan destek programını, yeni döneme ayak uydurmak isteyen firmalar kesinlikle kaçırmamalı” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın