Görüş Bildir
Haberler
Bu Durumları Yaşıyorsanız Dikkatli Olun! Basit Gibi Görünüp Ciddi Hastalıkların Habercisi Olabilecek 10 Belirti

Bu Durumları Yaşıyorsanız Dikkatli Olun! Basit Gibi Görünüp Ciddi Hastalıkların Habercisi Olabilecek 10 Belirti

A. Ece
18.11.2018 - 10:44

Sağlığınızı riske atmayın! Önemsiz görünen bu semptomlar büyük şeylerin habercisi olabilir.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru ya da çatlamış dudaklar

1. Kuru ya da çatlamış dudaklar

Dökülen kuru deri alerjinin belli bir belirtisidir. Bu durumda, kullandığınız kozmetik ve hijyen ürünlerine, yediğiniz yemeklere ve hatta ilaçlara dikkat etmelisiniz. Ağız kenarlarındaki çatlaklar B, A ve E vitaminlerinin eksikliğini gösterir. Ayrıca kuru gözlere, kuru ağza ve sindirim sisteminizde problemlere sahipseniz doktorunuzu ziyaret etmenizde fayda var: çünkü bunlar Sjörgen Sendromu denilen bir otoimmun hastalığın kombinasyon semptomları olabilir.

2. Kaş kaybı

2. Kaş kaybı

Kalın kaşların şu an moda olmasının yanında, ayrıca büyük bir sağlık belirtisi olduklarını biliyor muydunuz? Periyodik kaş kaybı normaldir fakat eğer kel noktalar ile birlikte bol miktarda tüy kaybı, hatta tamamen kaş kaybı fark ederseniz, hemen doktorunuzla iletişime geçin. Bu durum yetersiz ya da aşırı tiroid aktivitesiyle alakalı olabilir.

3. Tırnak distrofisi

3. Tırnak distrofisi

Sağlıklı tırnakların nasıl göründüğünü hepimiz biliriz. Renkte ya da yapılarında herhangi bir değişim ise ciddi bir belirti olabilir. İnce ve solgun tırnaklar kansızlık ve vücuttaki demir yetersizliğinin belirtisi olabilirken, sarı tırnaklar ise karaciğer ve midesel sistem rahatsızlıklarının ya da mantar enfeksiyonlarının belirtisi olabilir. Lekeler ve çizgiler çinko, bakır ve iyot eksikliğini gösterirken, vitamin, kalsiyum, demir ve beta karoten eksikliği durumunda tırnaklar kolay kırılabilir hale gelebilir.

4. Parlak renkli solgun dudaklar

4. Parlak renkli solgun dudaklar

Çeşitli hastalıkların farklı açıklamaları vardır. Eğer dudaklarınızın kırmızı sınırı şişerse ve üzerinde küçük baloncuklar belirirse, muhtemelen ultraviole ışınlarına karşı hassassınız demektir. Bu durumda yapabileceğiniz şey güneş ışığından güneşten koruyucu kozmetik ürünleriyle korunmak olacaktır. Dudaklarınızın orta kısmında da aynı semptomlar mı var? Bu durum vejetatif nevroz anlamına gelebilir. İltihap karşıtı merhemlerle birlikte yatıştırıcı almak tedavinin önemli bir parçası haline gelecektir. Bütün dudağın şiddetli şekilde şişmesi ve kızarıklık alerjik reaksiyon anlamına gelir: Kullandığınız kozmetik ürünlerine ve diş macununuza dikkat edin, alerji doktoruna gidin.

5. Kırmızı yüz

5. Kırmızı yüz

Sıcaklık değişimleri, masaj, alkol kullanımı gibi doğal fiziksel değişimleri saymazsak, kırmızı yüze sahip olmanın 3 yaygın nedeni vardır: 40 yaşın üzerindeki kadınlar için bunun nedeni hormon seviyelerinin menapozun başlangıcını işaret eder şekilde azalmasıdır. Kırmızı bir yüz ayrıca demodikozise neden olan bir enfeksiyonun varlığıyla da ilişkilendirilebilir. Ani baş dönmesi krizleriyle birlikte yaşanan bölgesel kırmızılıklar ise özel ilaçlar yardımı ile normalleştirilebilecek tansiyon düşmesi ve yükselmeleri ile alakalı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuru topuklar

6. Kuru topuklar

Ayak derisi A ve E vitaminlerinin eksikliğine bağlı olarak kurur. Bu durum üst derinin genel durumunu etkileyen mantar enfeksiyonlarının varlığından da kaynaklanabilir, genellikle çok sayıda çatlak ve tırnak plaklarının sararması ile birlikte yaşanır. Eğer kuruluk ve sertlik uygun bakım ve yeterli vitamin alımı ile bile ortadan kalkmazsa, bu endokrin kesintisi belirtisi olabilir.

7. Kuru eller ve vücutta kuru deri

7. Kuru eller ve vücutta kuru deri

Kuru cilt, soğuk mevsimlerde normaldir, ancak bol miktarda su tüketmek, vitamin almak ve nemlendirici krem kullanmak bu durumda oldukça faydalı olacaktır. Yukarıda belirtilen çözümler size yardımcı olmazsa, dermatoloğunuzu ziyaret etmenizde fayda var. Çünkü kuru cilt aynı zamanda diyabet ve tiroit yetmezliğinin ortak belirtilerinden biridir. Sertlik ve soyulmanın yanında cildiniz aynı zamanda sıkı ve çatlaklar ile doluysa, kimyasallara maruz kalmaktan kaynaklanan deri yangısı yaşıyor olabilirsiniz.

8. Ayaklarda şekil bozukluğu

8. Ayaklarda şekil bozukluğu

Ayağın içe doğru yer değiştirmesi ve uzunlamasına veya enine kemerlerin çıkması ile karakterize edilen ayağın şeklindeki değişiklikler genellikle düztabanlık göstergesidir. İstatistiklere göre, diğer deformasyonlarla birlikte enine düztabanlık, uzunlamasına düztabandan daha sık ortaya çıkar ve kadınlar bu konuda daha hassaslardır. Bunun nedeni, dengesiz bir yük dağılımının meydana gelmesine neden olan yüksek topuklu ayakkabıların giyilmesi ve en büyük yükün enine kemer alanına yüklenmesidir. Bu kemer böyle bir yüke dayanamadığında, ayak bir deformasyonun başlangıcını gösteren çekilme şeklindeki rahatsız edici, acı verici hisler hissetmeye başlar.

9. Dişlerde beyaz lekeler

9. Dişlerde beyaz lekeler

Diş fluorozu, diş çıkarma ya da sonrasında (büyük miktarlarda su veya yüksek oranda flor içeren bileşikler tüketildiğinde) gelişen kronik bir hastalıktır. 5 tipi vardır: sorgulanabilir, çok hafif, hafif, orta ve şiddetli. İlk 3 tür, lekelerin ortaya çıkmasıyla görsel olarak oluşur, son 2 ise çürüyen diş dokularının ve dişlerin parçalanmasına neden olur.

10. Saç dökülmesi

10. Saç dökülmesi

Bir kişi günde ortalama olarak yaklaşık 100 saç teli döker, çünkü saç kökleri 2 ila 8 yıl arasında sürebilen belirli büyüme aşamalarından geçmektedir. Büyüme aşaması bittiğinde, saç teli dökülür ve 2 aylık bir dinlenme sonrasında yeni bir tane büyümeye başlar. Bu, bir noktada, bir kişinin saçının %80 ila%90'ının büyümekte olduğu, geri kalanının ise ya döküldüğü ya da dinlenme evresinde olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, eğer ciddi bir saç kaybını fark ettiyseniz, bir doktora danışmanız daha iyi olacaktır, çünkü bu belirtinin arkasına saklanabilecek bir dizi hastalık vardır. Bunlar cilt enfeksiyonları, tiroid bozuklukları, otoimmun bozukluklar vb. olabilir

Fark etmiş olabileceğiniz gibi, bu belirtiler tek başına büyük bir endişe ya da ciddi bir teşhis nedeni değillerdir. Durumunuzu objektif olarak değerlendirmek, görünümünüz ve sağlınızdaki ek değişikliklere dikkat etmek çok önemlidir. Hatırlanması gereken en önemli şey, uzmanları ziyaret etmeyi ihmal etmemenizin daha iyi bir olduğu gerçeğidir. Çünkü, sorularınıza asıl cevabı verebilecek ve uygun bir tedavi planı hazırlayabilecek olan sadece onlardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
44
36
9
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın