Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ: 'Muhalefet Samimiyse Anayasa'ya Geçici Madde Konulmalı'

Bozdağ: 'Muhalefet Samimiyse Anayasa'ya Geçici Madde Konulmalı'

ATKN
21.03.2016 - 11:40 Son Güncelleme: 21.03.2016 - 11:51

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Meclis'teki partiler dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimiyse Anayasa'ya geçici bir madde konarak Meclis'in milletimizin diğer meselelerine daha fazla zaman ayırmasına imkân tanımaları gerekir' dedi. Meclis'te 500'ü aşkın dosyanın bulunduğunu belirten Bozdağ, her dosyanın ayrı ayrı görüşülmesi durumunda sürecinin ancak iki yılda tamamlanabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erzurum'da, 'Yargıda Zaman Sempozyumunda' konuştu.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuna değinen Bozdağ, Meclis'te 522 dosyanın bulunduğunu söyledi. Meclis'in her dosyayı ayrı ayrı görüşmesi durumunda sürecin ancak iki yılda tamamlanabileceğini belirten Bozdağ, 'Muhalefet partileri samimiyse, anayasaya geçici madde konulmalı' ifadelerini kullandı.

'Dokunulmazlığı veren halktır'

'Dokunulmazlığı veren halktır'

''Bu dokunulmazlığı veren kimdir, halktır. Seçimle pek çok aday olmakta ama sadece 550’sini millet sen bu dokunulmazlık zırhını giyebilirsin demektedir. Esasında dokunulmazlık cübbesini milletin vekillerinin sırtına sandıkta bizzat millet giydirmektedir” şeklinde konuşan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla yasama dokunulmazlığı bir boyutuyla milletin iradesinin de yasamada dokunulmaz hale gelmesidir. O halde bu dokunulmazlığı taşıyanların milletin verdiği yetkiyi milletin iradesi doğrultusunda suç işlemek için değil, milletin hakkını hukukunu korumak, etkin bir denetim faaliyetinde kullanmalıdır. Sayın Başbakanımız da bu anlamda çağrısını yapmıştır. Umarım siyasi polemiklere konu edilmez.”    

AA ve CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

lan 2002 seçim vaadiniz dokunulmazlık kalkması .ayrıca tümü kalksın denincede kıvırtıyonuz. birde üstüne samimi iseniz diyorsunuz. nasıl bir yüzsüzsünüz.

Bekir Karataş

Ne dedi anladın mı kalkacak mı kalkmayacak mı