Görüş Bildir
Haberler
Borsada Kazanmanın Püf Noktaları

Borsada Kazanmanın Püf Noktaları

Altay Bilgin
20.02.2014 - 00:14 Son Güncelleme: 20.02.2014 - 00:20

Borsada Kazanmanın Püf Noktaları

En eski finans piyasalarından olan ve dünya ekonomisi adına büyük katkısı olan borsa piyasası, birikimlerinizi değerlendirerek kazanç elde edebileceğiniz piyasalardandır. Ama borsada kazanç elde edebilmek için ciddi bir çalışma gerektiği unutulmamalıdır. Birçok değişken üzerine kurulu olması ve manipülasyon gibi kayıp yaşanmasına neden olacak durumlar borsada meydana gelmektedir. Tüm bunlardan korunmanın yolunu bilmeniz gerekmektedir.

Birçok değişken üzerine kurulu olmaları nedeniyle borsada işlem yapacak olan yatırımcıların öncelikli olarak piyasayı iyi bir şekilde tanımaları gerekmektedir. Borsa nedir, nasıl oynanır, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, yatırım araçları nelerdir ve nasıl işlem görürler, piyasada dalgalanmaya neden olan faktörler nelerdir gibi daha birçok önemli konu hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Günümüz olanakları göz önünde bulundurulduğu zaman da, bu bilgilerin edinilmesi için birçok kaynağın olduğu görülecektir.

Öncelikle Borsa Nedir Öğrenin

Birikimlerinizi değerlendireceğiniz piyasayı tanımadan işlem yapmanın veya başarılı işlemler gerçekleştirmenin mümkün olmadığını tahmin edebilirsiniz. Özellikle de borsa piyasası gibi kurumsal özelliğe sahip ve ülkelerde meydana gelen gelişmelerin direkt olarak fiyatlara yansıdığı bir piyasada başarılı olabilmeniz için önce piyasayı tanımanın önemli olduğunu bilmeniz gerekir.

Borsadan para kazanmak üzerine duymuş olduğunuz meblağlar size çok cazip gelecektir ve büyük bir hevesle borsadan sizde bu parayı kazanmak isteyeceksiniz. Ama yalnızca bu duyuma göre hareket ederseniz, en büyük hatayı yapmış olursunuz. Hele ki, borsa piyasası nedir, ne değildir hakkında bilginiz yoksa… Piyasayı anlamanız açısından biyografi ve tarihi bilgi anlamı taşıyan borsa belgeselleri de izleyerek geçmişten günümüze piyasada meydana gelen olumlu – olumsuz olayları öğrenebilirsiniz.

Bu duyum üzerine borsadan para kazanmak istiyorsanız, öncelikli olarak borsa nedir öğrenin! İnternet üzerinden yapacağınız araştırmalar size birçok bilgiyi zaten kolay bir şekilde verecektir. Ama aracı kurumların eğitimlerine başvurarak en doğru bilgilere erişebilirsiniz. Kısaca borsa tanımını yapacak olursam; ticarete konu olan kıymetli evrak ve malların alım – satım işlemlerinin gerçekleştirildiği kurumsal piyasalardır. Kıymetli evraklar olarak hisse senetleri, tahvil, bono akla ilk gelenlerdir. Ticari mallar ise emtia denilen, değerli madenler, sanayi metalleri, tarım ürünleri, enerji ürünleri gibi geniş bir grubu kapsamaktadır. Aynı zamanda dövizler de borsada işlem gören yatırım araçlarıdır.

Portföyünüzü Doğru Bir Şekilde Oluşturun

Birikimlerinizi yıllar boyunca çalışarak edindiğinizi aklınızdan çıkarmayın ve bu birikimin bir anda kaybolup gitmesine izin vermeyin. Bunun için borsada adım atmadan önce nasıl işlem yapmanız gerektiğini bilin. Borsada işlem yapmadan önce piyasayı iyi bir şekilde tanıyın, meydana gelen dalgalanmaları yorumlayabilin. Bu sayede de borsada nasıl işlem yapmanız gerektiğini belirleyin.

Borsada işlem yapmaya başlamadan önce borsadan ne beklediğinizi karar verin ve portföyünüzü de buna göre oluşturun. Genel anlamıyla 4 borsa beklentisi belirlenmiştir. Bunlar; güvence, gelir ve randıman, likidite, değer artışı. Bu tercihlerden yalnızca birini tercih edebilirsiniz. Bunun nedeni ise bu seçeneklerin birbirini etkisiz hale getirmesidir. Örnek vermek gerekirse; likidite isteyen yatırımcının güvence seçeceğinden vazgeçmesi gerekir. Çünkü likidite yüksek kazanç anlamına geldiği gibi yüksek oranda risk anlamına da gelmektedir.

Yatırım yapacağını yatırım araçları için analizler ile iyi bir değerlendirme yaparak bu beklentilerinizi karşılayıp karşılamadıklarına bakın. Borsadan istikrarlı kazanç elde etmek için portföyünüzde yer alan yatırım araçlarını iyi bir şekilde belirleyin ve gelecekleri hakkında bilgi sahibi olun. Tüm paranızı tek bir yatırım aracına yatırmak yerine çeşitli yatırım araçlarından oluşan risk dağılımı sağlanmış bir portföy hazırlayın.

DEVAMI: http://www.borsanasiloynanir1.com/borsada-kazanmanin-puf-noktalari/

Kaynak: http://www.borsanasiloynanir1.com/bor...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0