Görüş Bildir
Haberler
Borsada 2015'in Şampiyonu Fenerbahçe

Borsada 2015'in Şampiyonu Fenerbahçe

Borsa İstanbul'da işlem göre spor şirketleri arasında 2015 yılını yüzde 11 yükselişle tamamlayan Fenerbahçe Futbol AŞ rakiplerine fark attı. 2015 yılında Beşiktaş Futbol Yatırımları yüzde 11, Galatasaray Sportif yüzde 6, Trabzonspor yüzde 31 değer kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketi arasında Fenerbahçe, yıllık yüzde 11 değer kazanarak, yılı düşüşle tamamlayan 3 ezeli rakibine fark attı ve yatırımcısını sevindirdi.

Fenerbahçe dışında diğer üç büyük spor kulübünün şirket hisseleri 2015 yılında yatırımcısına zarar ettirirken, en büyük kayıp yüzde 31 azalış kaydeden Trabzonspor Sportif AŞ'de gerçekleşti.

Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın yüzde 11, Galatasaray Sportif'in yüzde 6 değer kaybettiği 2015 yılında spor endeksi de yüzde 7 düşüş kaydetti.

Analistler, Fenerbahçe hisselerinin, Aziz Yıldırım'ın yeniden görülen şike davasında beraat etmesi ve konuyla ilgili UEFA'ya tazminat davası açılacağı haberleri ile yılın son ayında şirketin, yüzde 82,5'ine sahip olduğu Fenerium paylarını halka arz etmek için çalışmalara başladığını açıklamasının pozitif etkisiyle yükseliş kaydettiğini ifade ediyor.

En Kötü Performans Trabzonspor Hisselerinde

Spor Toto Süper Lig'de 2014- 2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın hisse senedi fiyatı, gerek futbol takımının 2015-2016 sezonunun ilk yarısındaki kötü performansı, gerekse kulübün mali yapısı ile ilgili tedirginlikler nedeniyle yılın ikinci yarısında düşüşe geçti.

Analistler, Beşiktaş’ın devam eden yeni stadyum inşaatı ve 2015-2016 sezonunda Süper Lig’de ilk yarıyı lider tamamlaması nedeniyle 2015 yılının ilk yarısındaki yüksek kayıplarının önemli bir kısmını telafi ettiğini ancak artıya geçemediğini kaydetti. Beşiktaş hisseleri, yılın ilk yarısında yüzde 22 değer kaybettikten sonra toparlanmaya başladı ve yılın ikinci yarısında haziran ayı kapanışına göre yüzde 14 yükseliş kaydetti.

Trabzonspor'da ise sportif olarak kötü bir sezon geçirilmesi ve yeni sezonda Süper Ligi’n ilk yarısını 9’uncu sırada tamamlamasının şirket hisselerinde negatif fiyatlamaya neden olduğunu dile getiren analistler, hisse fiyatının tarihi dip seviyelerinde dengelendiğini kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın