Görüş Bildir
Haberler
BM'nin Ürküten Kanser Raporu

BM'nin Ürküten Kanser Raporu

Bm'nin Ürküten Kanser Raporu

WHO'nun kanser konusunda uzman birimi IARC'nin 40'tan fazla ülkeden 250 bilim insanının önderliğinde hazırladığı 'Dünya Kanser Raporu 2014' açıklandı.

BM Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre, dünya genelinde kansere yakalanma sayısının gelecek 20 yılda yaklaşık iki kat artması, hastalık nedeniyle ölüm sayısının da yıllık 13 milyona ulaşması öngörülüyor.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) raporuna göre, yıllık kansere yakalanma vakaları ve kanser nedeniyle ölüm oranlarında önemli bir artış eğilimi göze çarpıyor.

Raporda kanser vakalarının artış eğiliminin çözümü içinse önleyici çalışmalara hız verilmesi ve etkin önlemlerin uygulamaya geçirilmesi gerekiyor.

Raporda 2012'de tahmini olarak dünya genelinde 14 milyon olan yeni kanser vakasının gelecek 20 yıl içinde neredeyse iki katı olan 22 milyona ulaşması bekleniyor.

Kanser nedeniyle gerçekleşen ölümlerde de benzer bir artışın beklendiği raporda, 2012'de 8,2 milyon ölüm oranının da 20 yıl içinde yıllık 13 milyona çıkacağı öngörülüyor.

HEM GÖRÜLME SIKLIĞI HEM DE MALİYETİ ARTIYOR

Rapora göre, 2012 yılında en fazla akciğer, meme ve kalın bağırsak kanseri tanıları konuldu.

Kanserden ölüm oranlarında da birinci sırayı akciğer kanseri alıyor.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın