Görüş Bildir
Haberler
Bm Genel Sekreteri Ban'dan Barış Mesajı

Bm Genel Sekreteri Ban'dan Barış Mesajı

Sondurak Sondurak
15.09.2014 - 15:51 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 16:22

BM Genel Sekreteri Ban'dan Barış Mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Uluslararası Demokrasi Gününün kutlandığı bu günlerde, dünyanın şimdiye kadarki en çalkantılı döneminden geçtiği izlenimini verdiğini söyledi. Ban, BM Anlaşmasında yerini alan temel...

(BM) Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Uluslararası Demokrasi Gününün kutlandığı bu günlerde, dünyanın şimdiye kadarki en çalkantılı döneminden geçtiği izlenimini verdiğini söyledi. Ban, BM Anlaşmasında yerini alan temel hak ve hürriyetlerin bir çok bölgede ve değişik şekillerde sınavdan geçtiğini ve bu hak ve hürriyetlere meydan okunduğunu belirtti.

Ban, 15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında “Son dönemde artan şiddet olayları, bir çok kez karşımıza çıkan gerçeği bir kez daha doğruluyor” dedi ve kapsayıcı olmayan toplumlarda ve hükümetlerin halkın taleplerine duyarlı ve hesap verir olmadığı ülkelerde barış, eşitlik ve herkes için refahın tesis edilemeyeceğini belirtti. Ban, “Anlaşılır nedenlerle kızgın olan yoksul, dışlanmış, işsiz ve umutsuz kesimler üzerinde yoğunlaşarak bireyleri güçlendirmemiz gerekiyor. Onların sesinin de duyulduğundan ve gelecekleri ile ilgili konularda etkin rol almalarından emin olmalıyız” dedi.

Mesajını yaşamlarının dönüm noktasında bulunan gençlere ithaf ettiğini belirten Ban, günümüzde her beş kişiden birinin 15 ila 24 yaş grubunda olduğunu söyledi. Daha önce çocukluktan yetişkinliğe geçişte gençlerin ne bu kadar sorun ne de bu kadar fırsat ile karşı karşıya kalmadığını belirten Ban Ki-moon, gençlerin bugün elinde olan birbirleri arasında ağ oluşturma imkanının BM’nin yaklaşık 70 yıl önce kurulduğu sırada hayal bile edilemeyecek bir güç olduğunu belirtti.

Ban Ki-moon, gençlerin adaletsizlik, ayrımcılık, insan hakları ihlalleri, nefretin sona erdirilmesi, insanlar arasında dayanışma gibi gençler için önemli konularda birbirleri ile irtibata geçtiğini söyledi.

Ban, şimdiye kadarki en büyük genç nüfusa çağrıda bulunarak, kaderlerini kontrol edebilmek ve daha iyi bir gelecek hayallerini gerçeğe dönüştürmek için sorunlarla mücadele etmelerini ve sorunların çözümü için yapabilecekleri katkıları esirgememelerini istedi. Ban gençleri daha güçlü ve demokratik toplumlar oluşturulmasına katkı yapmaya çağırdı. Onlardan herkesi kucaklayan bir gelecek için birlikte çalışmalarını, yaratıcılıklarını kullanmalarını ve dünya için daha iyi bir geleceğin oluşturmasına katkı yapmalarını istedi.

Ban Ki-moon, “Uluslararası Demokrasi Gününde dünyanın dört bir yanındaki gençleri her bir tarafta kapsayıcı demokrasi için büyük bir atağın liderliğini yapmaya çağırıyorum” diyerek mesajına son verdi. (ANKA)

Kaynak: http://www.sondurakhaber.com/haber-12...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0