Görüş Bildir
Haberler
Birkaç adımda istediğin dilde istediğin konuda şarkı yazma rehberi

Birkaç adımda istediğin dilde istediğin konuda şarkı yazma rehberi

1. Birkaç adımda istediğin dilde istediğin konuda şarkı yazma rehberi

Hiç şarkı yazmak istediğiniz fakat 'Ben yapamam'diyip geçtiğiniz ya da nasıl yapacağınızı bilmediğiniz oldu mu? EĞER cevabınız 'Evet!!!'se bu yazı tam size göre.

2. Bu işler hemen oturayım,10 dakikada yazayım kalkayım değildir!

2. Bu işler hemen oturayım,10 dakikada yazayım kalkayım değildir!

Gençler-ki ben de öyleyim-bu işler o kadar kolay değil.Yani sandığınız kadar basit değil bazen söz rüyanızda gelirse hiç beklemeden hemen uyanın doğruca defter kalem alın elinize yazmaya başlayın eğer sözler güzelse altın değerindedir çünkü.

3. R5 - All Day, All Night: Songwriting

4. Yapmanız Gerekenler;

4. Yapmanız Gerekenler;

tüm şarkı sözlerinin bulunacağı bir defter ve herhangi çalabildiğin enstrümanı  alıp oturmalı ve konunu ile ilgili sözler düşünmelisin bekleee....konu ne?..devamı aşağıda.

5. MERAK ETME RELAX...

5. MERAK ETME RELAX...

bu konular her şekilde çeşitlilik gösterebilir ama en çok kullanılan aşk ve eğlence yani partili martili böyle yüksek tempolu şarkılardır.Gerçekten yaşanmış şeyler hakkında da yazabilirsiniz hatta bana göre en iyisi budur.ya da etkilleğindiniz ve sevdiğiniz bir filmi,kitabı,diziyi hatta birini yazabilirsiniz.arkadaşlarınızın hikayeleri ve yaşadığı olaylar da geçerlidir.

6. uyaksız olur mu!!!

6. uyaksız olur mu!!!

gelelim uyağa bu uyak konusuyla ilgili şeyleri Google'layarak da bulabilirsiniz.ben sadece örnek verip yardım edeceğim mesela uyak çok önemlidir çünkü uyak olmazsa şarkı aynen siz bir enstrüman çalarken şiir uyumsuz bir şiir okuyormuşsunuz gibi olur örnek.:

Sometimes the only thing you need is;

insane courage for just ywenty second

my favorite murder kill someones live happines

and now I'm sitting in my cage with just a book and coffee.

-Benim kendi şarkı sözlerimdir kullanılması önerilmez..!!!-

e hal böyle olunca nerde şarkı tabii şarkı yok!!

7. heceler ve duygular

7. heceler ve duygular

yazarken hecelere dikkat edin,ve duygularınızı olabildiğince çok anlatmaya çalışın ve bu konuda rahat olun. artık gelelim başka yerlere değil mi?

8.

sesinizi olabildiğince iyi kullanmaya çalışın çünkü bu da çok önemlidir.Mesela sizin seninizde benimki gibi ergenlikten dolayı çok yüksek yerlerde iğrenç bir ses çıkarıyorsa şarkılarınızda fazla bağırmamaya çok yüksek yerlere çıkmamaya çalışın

9. müzik aletleri :D :D

9. müzik aletleri :D :D

eeee,artık geldik müzik aletlerine ne çalıyorsunuz onu kullanabilirsiniz ama aynı zamanda hem çelıp hem söylemek istiyorsanız obua gibi şeylerden uzak durun!

bunlar için en iyi çalgılar akustik gitar,elektronik gitar,piyano ve ya elektrili piyanodur.

İyi şarkı sözlerine içiyoruz

nneyse sanırım aklınızda bir fikir oluşmuştur o yüzden ben sizi şarkı sözlerinizle müzik aletlerinizle  ve defterinizle yalnız bırakayıp iyi yazmalar!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın