Görüş Bildir
Haberler
Bir Empat İle Asla Uğraşmamanız Gereken 10 Sebep

Bir Empat İle Asla Uğraşmamanız Gereken 10 Sebep

Çeviri:  Güneş Küçüktürkmen  

Kaynak: 

https://www.consciousreminder.com/2017/06/12/10-reasons-never-mess-empath/

https://www.lifecoachcode.com/2017/04/19/reasons-never-mess-with-empath/

http://gostica.com/love-vitamins/empaths-are-the-best-mind-detectives-10-reasons-why-you-shouldnt-ever-mess-with-an-empath/

İlk bakışta, Empatlar kırılgan ve duygusal insanlar gibi görünüyor olabilirler ancak, savunmasızlık gibi görünen bu özellik, 'diğer insanlara göre daha derin ve daha yoğun hissetmek' gerçekten zayıflık olarak almamanız gereken bir şeydir.

Aslında, Empatlar, sadece 'diğerlerinden daha derin hissetmek' ötesine geçen bir süper güç ile üstün gelir. Bu onların gerçek yeteneklerinin bir yan ürünüdür. Onlar davranışlarınızın ve sözünüzün ötesini görürler. Doğalarını değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız, ne yaptığınızı bildiklerini unutmayın.

Bir Empatın Birincil Yeteneği Nedir?

Empatlar, başkalarının hislerini hissetme konusunda yüksek bir yetenekle doğar, ancak gerçek yetenekleri bu değildir. Temel yetenekleri insan psikolojisinin ilahi anlayışıdır! Bu, onlara birinin sahte olduğunu, yalan söylediğini ya da söyledikleri kişi olmadığını anlama yeteneği kazandırır. Bazı iyi görünen insanların acımasız niyetleri vardır, bununla yüzleşmek gerekir. Empatlar anında bunu fark etme yeteneğine sahiptir.

Bir empat olarak, bunu açıklamak için en iyi yol şudur: Bir şekilde biliyorum.

Bu sanki gerçek niyetleri görebilecek başka gözlerimiz olması gibidir. İnsanları nasıl okuyacağımızı biliyoruz ve kolayca kandırılmayız. Evet, fazla hissediyoruz ve bazen bu çok zorluyor, ancak insanlar etraflarındaki taklit ve yalanları görebilselerdi eğer, herkes bu kadar yoğun hissederdi!

İnsanlar ister istemez başkalarına yalan söylemiyorlar, kendilerine yalan söylüyorlar. Hayatlarını çok karmaşıklaştırıyorlar! Ve dünyanın gerçekten de ne kadar sahte olduğunu fark etseler, tüm bu sahtelik yüzünden ne kadar acı yaratıldığını herkes hissediyor olduğumuz kadar yoğun hissetse diz çöküp ağlarlardı!

İşte Size Neden Bir Empat İle Asla Uğraşmamanız Gerektiğni Gösteren 10 Sebep:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Empatlar Temelde Yalan Dedektörleridir

Birisi yalan söylediğinde, bilinçaltı zorunlu olarak belirli beden hareketlerine ve 'tik' lere yansır. Eğer hilekar mizaçta iseniz, bir empata sakın bulaşmayın. Çünkü yakında kendi ilacınızın tadına bakacaksınız. Bir yalancıyı tanımanın en yaygın yolu, göz hareketleri ve sizi ikna etmek için kullandığı yoğun çabadır. Yalancı, bir yalan söylerken sahip olduğu şey, enerjileri ile davranışsal ayrışmadır. Yalan söylemek için gerçek duygularına sırt çevirmek zorundadırlar. Bu, son derece hassas bir insanın algılayabileceği bir uyumsuzluk oluşturur. Bununla birlikte, eğer bir empatsanız bunu zaten biliyorsunuz. Nasıl bildiğinizi açıklayamazsınız, sadece yaparsınız. Bu şimdiye kadar bağırsağınızda hissedeceğiniz en belirgin histir.

2. Onları Kandırmaya Kalkmayın

Empatlar, başkalarının duygularını hissederler; istemedikleri kadar çok hem de. Bu nedenle, taklit yaptığınızda bilirler. Zalim niyetlerinizi bir empat etrafında saklamaya çalışmayın - basitçe, bir işe yaramayacaktır. Bu kalabalığın içinde rengarenk bir şapka takmak gibidir. İnsanların renkli şapkayı fark ettikleri kadar kolayca niyetleri gören bir algıya sahiptirler. Empatik insanlar, sizin maskenizin altını görebilirler. Çoğu zaman böylelerine hiç yaklaşmazlar, çünkü açıkça bir çeşit zihinsel bozulmanızın olduğunun farkındadırlar.

3. Kıskançlık Duygusunu Algılarlar

Empatik insanlar, onları kıskandığınızda hissederler. Bu yüzden, kendilerini biraz karizmatik ve kendinden emin hissetmelerini bekleyebilirsiniz, ancak bu yanlış olur. Bir empat, ne sebepten ötürü olursa olsun kendilerini kıskandığınızı bildiği halde daha rahat hissetmenizi sağlamak için genellikle alçak gönüllülük gösterirler.

4. Nefret Duygusunu Sezerler

Bir empatın en yaygın hissiyatlarından biri de nefrete karşıdır. Nefret, negatif bir duygudur ve çok güçlü bir negatif enerji yayar. Empatlar bu his yüzünden uzaklaşırlar. Nefretinizden dolayı incinmezler, ancak ruhlarının sizin negatif enerjiniz yüzünden etkilenmesini tercih etmezler. Herhangi bir nefret karşısında uykuları kaçmaz, bu da sıklıkla insanların onlardan daha fazla nefret etmesine yol açabilir. Oldukları kişi olmak konusunda rahattırlar ve başka biri olmayı da düşünmezler.

5. Önyargılarınızı Bilirler

Gizli önyargılarınız olduğunda, empatlar bunu her zaman bilecektir. Farklı renkte insanlar, cinsel yönelimler veya kişilik farklılıkları olan insanlardan rahatsız oluyorsanız, empatlar muhtemelen size ilgisini kaybedecektir. Çünkü empatlar insanların bütün katmanlarının içini görür ve aslında gerçekte kim olduğumuzu bilirler. Etiketler, onlar için bir şey ifade etmez! Empatik insanlar, sığ olan veya kendi kendini emici insanlara ilgi duymazlar. Etiketlerle başkalarını nasıl gördüklerini belirleyen insanlara saygı duymazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İyi Olmadığınızda Bunu Bilirler

'İyi misin?'

'Evet iyiyim.'

'Hayır değilsin. Şimdi bana her şeyi anlat.'

Eğer şimdiye kadar bir arkadaşınızla bu konuşmayı yaptıysanız, muhtemelen bir empat olma ihtimalleri vardır. Empatlar, ne zaman yalan söylediğinizi bilirler ve onlar kötü hissettiğiniz zaman da bunu bilirler. Bir şeyler hakkında konuşabileceğiniz bir arkadaşa sahip olmak muazzam bir yardımdır! Arkadaşınızın iyileştirme yeteneklerinden yararlanın ve onlara yalan söylemeyin. Korkmayın, onlar yardım etmek istiyorlar.

7. Yalakaları Bir Kitap Gibi Okuyabilirler

Empatlar küçük konuşmalardan nefret ederler ve emicilerden daha da fazla nefret ederler. Sevgilerini kazanmak için bir empata yalandan iltifat etmeyin. Aslında bundan nefret ederler ve ne yaptığınızı göreceklerdir. Bir Empatın en güçlü yeteneği, insanların eylemlerini ve niyetlerini çözmektir. Sizin bile farkında olmadığınız psikolojinizdeki katmanları algılarlar. Bu yüzden onlara karşı dürüst olun. Bu daha kolay!

8. Yanlış Yolda Olduğunuzda Bilirler

Eğer empatik bir arkadaşınız varsa ve yaptıklarınız hakkında sizi uyarıyorsa, onu dinleyin. Empatlar, zaman yolculuğuna benzer şekilde potansiyel yıkıcı davranışları öngörmekte çok iyidir. Bilinçaltınızda kurduğunuz mantığı ve bunun sonuçlarını biliyorlar ve eğer buna değmeyecekse size söyleyeceklerdir. Bir empat size karanlık bir yere doğru ilerlediğinizi söylüyorsa, niyetinizi ciddi olarak yeniden değerlendirmelisiniz demektir.

9. Olmadığınız Biri Gibi Davranmaya Çalıştığınızda Bilirler

Empatlar kisisel olarak ruhunuzu görebilme yeteneğine sahiptir. Güçlü ve zayıf yönlerinizi takdir ederler! Bir empat için, kendileri olabilen insanlardan daha çekici başka bir şey yoktur. Bir tavır takınmaya çalıştığınızda, bileceklerdir. Kendi derinizin içinde özgüvenli olun ve olmadığınız birisi gibi görünmeye çalışmayın. Özellikle empatın önünde. Bu içsel uyumluluğa aşıktırlar çünkü bunun dünyada ne kadar nadir olduğunu biliyorlar. Kendiyle uyumlu kişi, onlar için temiz havadan alınan bir nefes gibidir.

10. Sömürüyü Tanırlar

Çocukluğunuzda bir şey istediğiniz zamanı hatırlayın, bu yüzden istediğiniz şeyi elde etmek için ebeveynlerinize yağ çekerdiniz. Bunu empata yapmayın, sizi daha yolun başında durduracaklardır. İsteğinizi elde etmek için oynamaktan ziyade direk söyleyerek istediğinizi elde etme olasılığınız daha yüksektir. Bir empat rol yapmanıza izin verebilir, ancak uğruna oynadığınız şeyi asla size vermezler. Siz yorulana kadar etrafınızı dolaşırlar. Ne kadar ileri gidebileceğinizi görmek onlar için komiktir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın