Bir Çocuğa Hayat Vermenin Başka Bir Yolu: Koruyucu Aile Olmak
Bir çocuk düşünün, bir şekilde aile bütünlüğü bozulmuş... Bu çocuk devlet koruması altına girmiş ve yetiştirme yurdunda yaşamaya başlamış... Devlet bütün ihtiyaçlarını karşılıyor ama o çocuğun asıl ihtiyacı olan bir aile ortamı, şefkat ocağı, canı acıdığında sığınacağı sıcacık anne kucağı, korktuğunda kanatları altına koşacağı bir baba koruması sağlanamıyor. Bakıcı anneler, müdür babalar var da işte o çocuğun sahipleneceği, bağlanacağı anne ve babalar değil onlar.
Burada koruyucu aileler devreye giriyor. O çocuk yine devlet korumasında kalmaya devam ediyor ancak bu sefer gönüllü koruyucu ailelerin yanında.
Çocuğun biyolojik ailesi, 'biz tekrar toparlandık, hadi verin çocuğumuzu' diyene kadar (ki bunun gerçekleşme oranı, bu zamana kadar %2'yi geçmemiş) çocuk koruyucu aile yanında, ailenin bir ferdi olarak; devletin gözetimi altında ve maddi katkısı çerçevesinde yaşamaya devam ediyor.
Peki koruyucu aile olma şartları nelerdir?
TC vatandaşı olup sürekli olarak Türkiye’de ikamet etmek.
25-65 yaş aralığında olmak.
En az ilkokul mezunu olmak.
Düzenli gelire sahip olmak.
Biyolojik çocuğu olmak veya olmamak.
Evli olmak veya olmamak.
Peki nasıl koruyucu aile olunur?
İkamet edilen ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne şahsen başvurmak gerekiyor.
Süreç, başvuru, evrak tamamlama, inceleme ve onay, uygun çocukla eşleştirme ve uyum aşaması, sözleşme imzalanması, çocuğun teslimi, izleme ve denetim şeklinde ilerliyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
harika bir galeri ! çok teşekkür ederim bunu hazırladığınız ve bilgi verdiğiniz için..yardıma, ilgiye, sevgiye muhtaç o kadar çok çocuk var ki..bir tanesinin... Devamını Gör
Çok bilgilendirici bir içerik olmuş teşekkürler