Görüş Bildir
Haberler
Bilişsel Farkındalık Ölçeğine Göre En Öne Çıkan Kişilik Özelliğin Ne?

etiket Bilişsel Farkındalık Ölçeğine Göre En Öne Çıkan Kişilik Özelliğin Ne?

Hem felsefe, hem de psikolojiyi bir araya getirerek insanın anlaşılmasında önemli bir rol oynayan bilişsel farkındalık kavramına göre size sizi anlatıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bilinçaltını en iyi yansıtan şeyler olan rüyalardan başlayalım, genelde rüyalarında neler görürsün?

1. Bilinçaltını en iyi yansıtan şeyler olan rüyalardan başlayalım, genelde rüyalarında neler görürsün?

2. Davranışsal Analiz

Davranış analizleri sırasında sorgulanan bazı yargılar şöyle:

  • Karar verirken kalbimi değil, beynimin sesini dinlerim.

  • Zihnim güçlü bir kapı gibidir, farklı fikirlerden kolay kolay etkilenmem.

  • Pişmanlıklarım hayatımda ciddi bir yer edinmiştir.

  • İnsanlara kolay kolay güvenemem, çabuk ısınamam.

  • Karşımdaki insanın sözlerine değil, davranışlarına dikkat ederim.

  • İşin detaylarıyla değil, ana hatlarıyla ilgilenirim.

Bu yargılardan kaç tanesi senin için de geçerli?

3. Beyninin sağ tarafını kullanmada ne kadar iyi olduğunu analiz edelim. Bu görselde kaç tane at görüyorsun?

3. Beyninin sağ tarafını kullanmada ne kadar iyi olduğunu analiz edelim. Bu görselde kaç tane at görüyorsun?

4. Hangisi seni daha çok korkutur desek?

4. Hangisi seni daha çok korkutur desek?
İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Zamansal Paradoks

5. Zamansal Paradoks

Bir gün bir bilim insanı zaman makinesini icat ediyor ve ortaya koyduğu eserleri nedeniyle hayran kaldığı ünlü müzisyen Beethoven'ın yaşadığı döneme gidiyor. Kendisiyle bir şekilde tanıştıktan sonra besteleriyle ilgili bütün belgelerin kopyalarını veriyor ve birkaç yıl sonra bu müzikleri kendisininmiş gibi yayınlamasını, böylece gelmiş geçmiş en ünlü müzisyenlerden biri olacağını söylüyor. Beethoven da gerçekten öyle yapıyor ve besteleri sanki kendine aitmiş gibi yayınlayarak tarihe geçiyor.

Bu noktada Beethoven'la ve bilim insanıyla ayrı ayrı konuşup 'Besteler sana mı ait?' diye sorduğumuzu ve yalan söylemeyeceklerinden emin olduğumuzu düşünelim. Soru Beethovan'a yöneltiğinde 'Hayır, ben bulmadım. Biri gelip besteleri bana verdi, kendiminmiş gibi yayınladım' derken, zaman yolcusu ise 'Besteler benim değil, Beethoven'ındı. Ben sadece kopyalarını aldım' diyecek ve ikisi de çalışmanın kendisine ait olmadığını söyleyecektir.

Bu durumu nasıl açıklarsınız? Zihin birikiminiz hangi açıklamayı daha olası bulur?

6. Zihni biraz serbest bırakalım. Bu görsel en fazla hangi rengi çağrıştırıyor sana?

7. Senin zihninde kader kavramının tanımı nasıldır?

7. Senin zihninde kader kavramının tanımı nasıldır?

8. Karar Alma Yetisi

Psikolojik araştırmalara göre zor ve etik sınırlarında gezen bir karar almadan önce insanın kendisine sorması gereken 6 soru şöyle:

  • Yaptığım doğru bir davranış mı?

  • Yapacağım davranış adil olacak mı?

  • Bu hareketim sonrasında birileri zarar görecek mi?

  • Bu yaptığımı başkası yapsa onaylar mıydım?

  • Bana yakın olan insanlara bu kararımı söyleyebilir miydim?

  • Olay gerçekten düşündüğüm gibi mi gerçekleşti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karar verme süreciniz sırasında bu sorulardan kaçını kendinize soruyorsunuz?

Meraklılık!

Meraklılık!

Senin en öne çıkan kişilik özelliğin aşırı meraklı olman! İnsanlar yetişkinliğe doğru ilerlerken belki de en önemli özelliklerden biri olan merak duygusunu bir kenara bırakıyorlar, ancak sende olay böyle işlememiş. Merakını hiç kaybetmemişsin, hala araştırıyor, soruyor, okuyor, öğreniyorsun. Öğrenmek senin için hayattaki en önemli şeylerden biri, kendini olabildiğince geliştirmeye çalıştırıyorsun. Takdir edilecek derecede güzel bir özelliğe sahipsin!

Yüksek hayal gücü!

Yüksek hayal gücü!

Senin en belirgin özelliğin hayal gücünün ucu bucağının olmaması! İçine düştüğün her türlü durumdan hayal gücün sayesinde akla hayale sığmayacak çözümler üreterek kurtulma potansiyelin var. Bunun dışında geceleri kafanın da düşüncelerle dolup taştığını, bazen bu durumun uyumana bile engel olduğunu söyleyebiliriz. Hayal gücün nedeniyle içinde adeta bir sanatçı yattığını da belirtelim, bir de yetenekliysen ve bu yeteneğini hayal gücünle birleştirirsen her sanat dalında çok başarılı bir insan olabilirsin!

Soğukkanlılık!

Soğukkanlılık!

Senin adın anıldığında insanların aklına ilk gelen şey ne kadar soğukkanlı olduğun! En zor durumlarda bile genellikle sakin kalmayı başarıyor ve olayların içine balıklama dalmadan önce hızlıca analiz yapabiliyorsun. Bu nedenden ötürü pek çok kez çevrendeki insanlara akıl verdiğin de oluyor, keskin karar alma ve düşünme yeteneğine çok güveniyorlar ve genelde de yanılmıyorsun. Bu nedenle etrafında bulunduğun insanlara huzur verdiğin bile söylenebilir!

Önsezi yeteneği!

Önsezi yeteneği!

Senin en ön plana çıkan özelliğin önsezilerinin, yani bir nevi iç güdülerinin mükemmele yakın işlemesi! Bir çok kez hislerin gerçek çıkıyor, dolayısıyla iç sesine sürekli kulak veren insanlardansın. Üstelik bu önsezilerinin kaynağı sadece hislere de dayanmıyor, mantığınla da çok başarılı şekilde harmanlayarak genelde olacakları önceden görebiliyor, ona göre konum alabiliyorsun. Ayrıca rüyalarının da oldukça doğru çıktığını ekleyelim.

Mükemmelliyetçilik!

Mükemmelliyetçilik!

Senin en belirgin kişilik özelliğin tam bir mükemmelliyetçi olman! Detayları asla ıskalamıyor, bir işi hallederken dört bir köşesinden çok dikkatli şekilde ele alıyorsun. Hiçbir şey gözünden kaçmıyor, her zaman titizlikle hareket ediyor ve en ufak kusurlara bile katlanamıyorsun. Bu nedenle işlerini genelde kendi başına halletmeyi tercih ediyorsun, istediğin sonuca ulaşana kadar da inadı bırakmıyor ve büyük bir enerjiyle hedefine odaklanıyorsun. Azim ve kararlılığını takdir ediyoruz!

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2734
796
359
195
126
62
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
crazywildbitch

Meraklılık! Senin en öne çıkan kişilik özelliğin aşırı meraklı olman! İnsanlar yetişkinliğe doğru ilerlerken belki de en önemli özelliklerden biri olan mera... Devamını Gör

Roronoa Zoro

Yüksek hayal gücü! Senin en belirgin özelliğin hayal gücünün ucu bucağının olmaması! İçine düştüğün her türlü durumdan hayal gücün sayesinde akla hayale sı... Devamını Gör

Bilemedim'ki

Mükemelliyetçilik!