Bilim İnsanları Neden Asla Uzaylıları Bulamayacağımızı Açıkladı!
Bilim İnsanları Neden Asla Uzaylıları Bulamayacağımızı Açıkladı!
Uzaya 20. yüzyılın ortalarından beri bir şeyler gönderiyoruz ancak bu durum eksileriyle birlikte geliyor; gezegenimizin etrafında oldukça kalın bir artık birikintisi var. Yörüngeye fırlatan roketlerin parçaları ve kullanım dışı uydulardan oluşan uzay çöpleri, gün geçtikçe daha tehlikeli bir hal alıyor. Durum hakkında araştırma yapan bilim insanları, konuya daha ilginç bir bakış açısıyla yaklaştı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Uzmanlara göre on yılın sonuna kadar gökyüzü, uydu çöpleriyle kaplanarak astronomların gözlem yapmasını veya uzaylı yaşamı tespit etmesini engelleyecek.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Gök bilimciler, teleskopların optik alanının önünde sürüklenen uyduların yarattığı parlak ışık çizgileriyle başa çıkmakta zorlanıyorlar.
Royal Astronomical Society'nin (RAS) yöneticilerinden Robert Massey, dünyanın uzay kullanımında "bir paradigma kayması" geçirdiğini söyledi.
Şili'deki Cerro Pachón sırtındaki 473 milyon dolarlık Vera Rubin teleskopu, şimdiden çöplerden kaynaklanan büyük sorunlarla karşı karşıya.
Uzmanlar, bu uydu akışının yalnızca astronomiye zarar vermeyeceği, aynı zamanda gece gökyüzünü sonsuza dek değiştirebileceği konusunda uyarıyorlar.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
misss UZYINDA AQ DUK .... VARMI BAŞKA Bİ ALEM ... İTİNAYLA .....
Keşfedilmiş evrenin uzay boşluğu dedikleri yerlere ulaşılmadığı sürece nasıl bahsedebilirler ? Kaldı ki 51. Bölge gibi yerler neden bu kadar gizli ve bu konu... Devamını Gör
Ben aslında yoğoom yoğom lan :)