Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bermuda Şeytan Üçgeni'nin 5 Sırrı
Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırılan ve Bermuda, Miami, San Juan arasında kalan bölgede bugüne kadar yaşanan uçak ve gemi kazaları sebebiyle hep araştırılan bir nokta olmuştur. Bu üçgende yaşanan kazaları açıklamak isteyen bir çok insan, doğaüstü, mistik güçler ve değişik efsanelerden bahsetmiştir. Onlarca gemi ve uçağın okyanusun ortasında birden yok olması ve bir daha iz bulunamaması bu efsaneleri destekler niteliktedir. Ama işin aslı nedir? Tonlarca ağırlığındaki gemi ve uçaklar nasıl birden yok olabilmektedir?
1. Gulf Stream Akıntıları
2. Pusula Şaşırması
Dünyanın manyetik kuzeyiyle coğrafi kuzeyi aynı değildir, dolayısıyla pusula dünyanın bazı bölgelerinde farklı bir şekilde gösterebilir ve bu da eski tarihlerde pusula kullanan gemilerin yönünü şaşırmasına sebep olabilir. Bu yüzden Amerika'ya doğru yol alan bir gemi okyanusun ortasında pusula yüzünden daireler çizerken yakıtını bitirebilir, bu da dalgalarla dünyanın farklı köşelerine sürüklenmesine yol açabilir.
3. Coğrafya
Dünyanın bu bölgesinde okyanus üzerinde irili ufaklı binlerce ada bulunmaktadır. Ve bu adaların çevresi, görünüş itibariyle birbirlerine çok benzemektedir. Şimdiki gibi teknolojik cihazlar olmadığı için o dönemde pusulalar ve kaptanların tecrübeleri sayesinde yolculuklar yapılırdı. Bu bölgede çok fazla benzer ada bulunduğu için de yön tayini yapamayan bir çok kaptan olabileceği tahmin ediliyor.
4. Hava Koşulları
Şimdiye kadar dünyanın en büyük kasırgalarının yaşandığı bölge aynı zamanda Bermuda Şeytan Üçgeni olarak ifade edilen bölgedir. Gulf Stream akıntılarının da uzantısı olduğu bu coğrafi bölgede belli aralıklarla devasa kasırgalar, fırtınalar çıkmaktadır. Bu kasırgalarda herhangi bir geminin haricinde herhangi bir uçak da çok kolay bir şekilde okyanusun dibini boylayabilir.
Yorum Yazın
Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir ? http://www.bilgebilir.com/bermuda-seytan-ucgeni-nedir/ Bermuda Şeytan Üçgeni’nin Sırrı Nedir ? http://www.bilgebilir.com/bermu... Devamını Gör