Görüş Bildir
Haberler
Bengü'den Hakiki Pop'a Dönüş

Bengü'den Hakiki Pop'a Dönüş

Yaz Bi Kenara
14.07.2017 - 17:09

Bengü'den Hakiki Pop'a Dönüş: Altın Çağ

Türkçe Pop denilince akla gelen 4-5 kadın vokalden biridir Bengü.

Her yıl üzerine bir şeyler kattığı güçlü yorumu ve albümlerindeki yenilikçi tavrı ile her zaman beğeni kazanan isimlerden biri oldu.Bengü, bu yenilikçi tavrını bu son albümü 'Altın Çağ' ile devam ettiriyor.Nitekim 'İkinci Hal' gibi gerçek bir 'yorumcu' albümünden sonra böylesi güçlü altyapılarla hakiki pop'a dönüş yapması bunu gözler önüne seriyor.

Bengü'nün en iyi albümü kesinlikle değil 'Altın Çağ' fakat bu yıl şu ana kadar çıkan en iyi 5 albümden biri.

Albümün çıkış şarkısı sanırım elde var olan, çıkış şarkısı niteliği taşıyabilecek şarkılar arasında bir seçim yapılamamasının kurbanı olarak, albüme son giren şarkı 'Kuzum' olmuş.

E sözleri yazanda Ayla Çelik olunca, çünkü albüm geneli no-name imzalı, bu şarkının çıkış olması kaçınılmaz olmuş.'Kuzum' asla kötü bir şarkı değil ki şu an Tarkan'ın 'Yolla'sı ile kapışıyor.Fakat albümde 'Kuzum'a nazaran daha kaliteli eserlerin olması 'keşke' dedirtiyor.

Albümün sürprizi Hakan Altun düeti 'Sanki' oldu.Şarkı son yıllardaki en iyi 2-3 düetten biri.Bengü bu şarkıda 'sesim konuşuyor zaten' demiş.Acayip iyi yorumlamış.

Şarkının sözleri Doğukan Medetoğlu'na ait ayrıca tebrik ederim kendisini, sözler efsane.

Albümün ikinci klibi kesinlikle bu şarkı olmalı, slow olmasına bakılmadan, çünkü hatırlarsanız bir başka Bengü slow'u olan 'Yaralı' şarkısı 2013 yazında 'Yatcaz Kalkcaz' şarkısının tek rakibiydi.

Albümün diğer hitleri ise 'Geçmiş Olsun' ve 'Neden'.Söz ve müzikleri Özlem Melda Gürbey'e ait bu 2 şarkı son yıllarda pop adına yapılmış en kaliteli işlerden.Pop müziğin özlediği aslında bu, pop şarkılar sadece uyduruk sözlerden, kafiyelerden oluşmamalı bu 2 şarkı gibi bir seyler anlatmalı.Bengü, bu 2 şarkıya klip çektiği taktirde kesinlikle kariyeri adına cok iyi adımlar atmış olacak.Özlem Melda Gürbey'i  de tebrik etmek lazım, son zamanlarda hızla yükselen bir isim oldu.(bknz. Seçkin - Yokuş) Önümüzdeki günlerde çok sık duyacağız bence, çünkü bu sözlerin peşinden koşan çok olacaktır.

Albümde beni etkileyen bir diğer şarkısı ise 'Bahane' oldu.Şarkının sözleri Ercan Savtekin'e ait.Bengü'nün slow şarkılardaki üstünlüğünü gösteren bir şarkı olmuş yine. Sözler sanki Sezen Aksu eli değmiş gibi etkiliyor beni.Bu şarkı da dinleyicide yerini bulacaktır.

Genel olarak beğendiğim albümde olmasaydı olurdu dediğim 2-3 şarkı var.Dediğim gibi Bengü'nün en iyi albümü değil, fakat kötüde değil.Klipler geldikçe yerini bulacaktır albüm.Belki Bengü de 'Altın Çağ Vol.2' gibi bir albüm yapabilir o zaman işte tadından yenmez.

Volga Tamöz'ü de unutmamak lazım harika bir iş çıkarmış.Özellikle 'Geçmiş Olsun' şarkısının aranjesi çok iyi olmuş.

Başarılar dilerim Bengü!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın