Görüş Bildir
Haberler
Bazıları Devam Etse Güzel Olabilirmiş... Günümüzde Kaybolmuş 15 Enteresan Meslek

Bazıları Devam Etse Güzel Olabilirmiş... Günümüzde Kaybolmuş 15 Enteresan Meslek

Mertcan Kaygısız
25.09.2014 - 17:35 Son Güncelleme: 29.10.2021 - 12:18

Günün birinde hepimiz nitelikli işsizler olabiliriz! Economist dergisinin öngörüsüne göre, robotlar yakın gelecekte tele pazarlamada, muhasebede ve marketlerde satış görevlileri olarak yerimizi alabilirler. Bill Gates de, yazılım sektöründe robotlara yer vermeye başlayacağını dile getirdi.

Bu durum emek pazarının tarihte yediği ilk tırpan değil tabi ki.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/weird-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lobut Dizici

1. Lobut Dizici

1936 yılında bu iş mekaniğe bağlanana kadar lobutları dizme işi çocuklar tarafından yapılıyordu.

2. Frenolojist

2. Frenolojist

Irkçı bulunup dışlanana kadar, birçok insan çocuklarını bu sözde bilim adamlarına götürüp, bebeklerinin kafa yapılarından onların kişiliğini, karakterini ve suça yatkınlığını belirlemeye çalışıyorlardı.

3. Buz Kesicilik

3. Buz Kesicilik

Buz ihtiyacımızı buzdolaplarından önce göllerden temin edebiliyorduk. İşe aldığınız buz kesici de sizin için bu işi yapıyordu.

4. Porsuklar

4. Porsuklar

Eski zamanlarda, marketlerin market olduğu zamanlarda halk tarafından porsuk diye çağrılan kişiler, ürünleri çiftçilerden alıp halka satarlarmış. Onların amansızca satış biçimlerinden dolayı dil bilimciler tarafından 'yakasından düşmemek' diye terim bile türetilmiş.

5. Sülük Toplayıcı

5. Sülük Toplayıcı

Eski zamanlarda tıptaki en yaygın söylem ' hastanın kanının emilmesi' olduğu ve bu iş en iyi sülükler tarafından yapılabildiği için, sülük toplayıcıları olarak adlandırılan meslek kolundaki insanlar sülükleri toplayarak doktorlara satar ve tedavi sürecine katkıda bulunurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ceset Hırsızlığı

6. Ceset Hırsızlığı

Yine eski tıp dünyasına ait ahlaklı olmayan olay ve iş kollarından birisi. Ceset hırsızları, mezarlarından ölüleri çalıp, tıp okullarına satıyorlardı.

7. Powdermonkey

7. Powdermonkey

Şayet eski zamanlarda savaş gemisinde çalışan bıçkın bir delikanlıysanız, çabuk elleriniz bombardıman sırasında barut doldurmak için biçilmiş kaftan olurdu. Lakabınız da 'barut adam' gibi bir şey olacaktı.

8. Akciğerler

8. Akciğerler

Kimyagerlerin atölyelerinde çalışmalarını devam ettirirken, kullandıkları ateşi sürekli harlaması gereken insanlara ihtiyaçları vardı. Bu insanlara verilen isim ise 'akciğerler' idi.

9. Bilgisayar

9. Bilgisayar

Bilgisayar eskiden insanlara verilen bir ünvandı. Teknoloji işi devralmadan önce, genelde kadınların yaptığı bu işte, bilgileri ve numaraları tek tek yazarak verilen ünvanı yerine getirmeye çalışırlardı.

10. Profesör

10. Profesör

Ünvana bakınca eğitimle ilgili bir iş gibi görünse de, profesörün yaptığı iş, fabrikada çalışan işçilerin kafasını biraz dağıtmak için gazeteleri ve tarih hakkında kitaplar okumaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Süt Adam

11. Süt Adam

Her evde buzdolabının olmadığı dönemlerde sütlerin bozulmamasını sağlamak için türeyen bir iş kolu vardı. Bunun için de 'süt adamlar' devreye giriyordu. Tabi buzdolabı artık evler için vazgeçilmez bir eşya olunca, bu meslekte tarihe karıştı.

12. Kenevir giydirici

12. Kenevir giydirici

Bir zamanlar kenevir tekstil sanayisi için vazgeçilmez maddelerden birisiydi. Kenevirleri kabasından ayırıp, üretime gönderen insanlara ise 'kenevir giydirici' derlerdi.

13. Fare avcısı

13. Fare avcısı

Fare avcısının görevi, mahallelerde başıboş gezen hastalıklı fareleri bulup, yakalamaktı.

14. Taş ocağı işçisi

14. Taş ocağı işçisi

Bir taş ocağı işçisinin parçalayıp çıkardığı taş, çeşitli ürünlerin yapımında kullanılırdı, mutfak tezgahı da bunlardan bir tanesiydi.

15. Uyandırıcı

15. Uyandırıcı

Alarmlar olmadan önce insanlar işe ya da okula gitmek için nasıl uyanıyorlardı? Onları uyandırmak için bir insan işe alınıyordu ve işe aldıkları kişi onları her sabah camlarına bezelye atarak uyanmalarını sağlıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
22
12
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?