Görüş Bildir
Haberler
Bazıları Çıplak Sever! Sanat Tarihindeki Çıplaklık İçeren En Ünlü 15 Tablo

Bazıları Çıplak Sever! Sanat Tarihindeki Çıplaklık İçeren En Ünlü 15 Tablo

Gökhan A.
16.02.2017 - 00:55

Sanatın içinde çıplaklık her zaman yer aldı ve almaya devam edecek. Bunların içinde belli sebeplerle ön plana çıkan eserler var ki onları sizin için bir araya getirmek istedik.

Eser bilgilerinin bazıları Vikipedi'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Danae

1. Danae

Gustav Klimt'in altın rengini bolca kullanması sebebiyle Altın Dönemi diye adlandırılan dönemde 1907 yılında yaptığı 'Danae' tablosu.

2. Urbino Venüsü

2. Urbino Venüsü

İtalyan ressam Titian'ın 1538 yılında çizdiği yağlıboya tablodur. Tabloda, Venüs olduğu düşünülen çıplak bir genç kadın, Rönesans dönemine ait bir sarayın gösterişli ortamında, bir kanepe ya da yatak üzerinde uzanmış olarak betimlenmiştir.

3. Büyük Amerikan Çıplaklığı

3. Büyük Amerikan Çıplaklığı

Pop Art’ın en tanınmış isimlerinden olan Tom Wesselmann'ın, doygun renklerle kadın figürlerini bir araya getirdiği 'Great American Nude' ismini verdiği serisinden bir eseri.

4. Mavi Çıplaklık

4. Mavi Çıplaklık

Renkleri büyük bir ustalıkla kullanışıyla 20. yüzyılın en önemli ressamlarından Henri Matisse'in 1907'de yaptığı 'Blue Nude' tablosu.

5. Olympia

5. Olympia

Fransız ressam Édouard Manet'nin 1863 yılında tamamladığı tablo olan 'Olympia',  ilk kez 1865 yılında Paris Salonu'nda, sanatçının bir diğer çalışması olan Askerler Tarafından Hor Görülen İsa ile birlikte sergilendiğinde büyük bir skandala sebep oldu. Dönemin izleyicileri ve eleştirmenleri, bir tanrıça yerine hayat kadınının konu edildiği, keskin ana hatlara ve tezat içeren sert renklere sahip resimle karşılaşınca çok şaşırdılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çıplak

6. Çıplak

Avusturyalı dışavurumcu ressam Egon Schiele'nin; grafit, kurşun kalem ve suluboyayı kâğıt üzerine kullandığı çalışmalarından biri olan 'Nude' tablosu.

7. Avignonlu Kızlar

7. Avignonlu Kızlar

Picasso'nun yağlıboya tablosu olan 'Avignonlu Kızlar' kübizmin ve modern sanatın doğuşunu simgelemektedir çünkü Picasso’nun kübist anlayışı ilk kez bu resimle ortaya çıkmıştır. İnsan yüzünün temsili kurallarının bozulması uç noktalardadır.

8. Uyuyan Yardım Görevlisi

8. Uyuyan Yardım Görevlisi

Özellikle nüleriyle ünlü, figüratif resmin 20. yüzyıldaki en büyük temsilcisi Lucian Freud`un 1995'te 120 kiloluk bir kadını resmettiği 'Benefits Supervisor Sleeping' isimli tablosu.

9. Büyük Odalık

9. Büyük Odalık

1814 yılında Jean Auguste Dominique Ingres tarafından yapılan yağlıboya tabloda bir cariye betimlenmiştir. Büyük Odalık isimli bu eser ilk sergilendiğinde büyük ilgi çekti çünkü cariye anatomik gerçekçilikten uzak çizilmişti. Cariyelerin asıl görevi sultanların bedensel zevklerini tatmin etmek olduğu için ressamın kadının leğen bölgesinde yarattığı bozukluğun sebebinin bu çarpıklığa gönderme olabileceğine inanılır.

10. Çıplak Yatan

10. Çıplak Yatan

Çıplak yatağa uzanmış bir kadın yer alan 'Nu couché' tablosu Amedeo Modigliani'nin 1917'de yaptığı tablolardan biridir. Geçtiğimiz yıllarda bu tablo 170.4 milyon dolara satıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aynadaki Venüs

11. Aynadaki Venüs

İspanyol Altın Çağı'nın önde gelen ressamlarından Diego Velázquez'in tanrıça Venüs'ü erotik bir pozda betimlediği tablosu.

12. Ahtapotlar ve İnci Dalgıcı

12. Ahtapotlar ve İnci Dalgıcı

Japon sanatçı Katsushika Hokusai tarafından ukiyo-e tarzında yapılmış zoofili temalı ksilografi tasarım. İlk olarak 1814'te yayımlanan shunga erotik türündeki üç ciltlik Kinoe no Komatsu'da yer almıştır ve Hokusai'nin yaptığı en ünlü shungadır.

13. Venüs'ün Doğuşu

13. Venüs'ün Doğuşu

İtalyan ressam Sandro Botticelli'nin 1482–1486 yılları arasında tuval üzerine tempera ile çizdiği, Venüs'ün ergen bir kadın olarak denizden doğarak kıyıya çıkışının betimlendiği dünyanın en bilinen resimlerinden biridir.

14. Çıplak Maya

14. Çıplak Maya

İspanyol ressam Francisco de Goya'nın 1790 ile 1800 yılları arasında tamamladığı tahmin edilen tablosudur. Ressam bu tabloyu, İspanyol engizisyonunun çıplak kadın resimlerinin yapılmasını yasakladığı bir dönemde, İspanya başbakanı Manuel de Godoy'un isteği üzerine yaptı.

15. Dünyanın Kökeni

15. Dünyanın Kökeni

1866 yılında Gustave Courbet tarafından yapılan ve ressamın bir kadının cinsel organını cüretkâr bir açıklıkla betimlediği 'L’Origine du monde (Dünyanın Kökeni)' isimli meşhur tablosu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
482
436
205
102
84
51
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece Çuhadar

dünyanın kökeni ismi süper değil mi

Erdoğan Kızgın

Son resimde ki kıllar benim kafamda yok amk.

Cıngıl Beng

Birde bunları çizmek için bunları görmek gerekir, kavatlar sanat diye diye bir sürü karı kızı kesmişlerdir.