Görüş Bildir
Haberler
Bayern Münih Başkanı Hoeness İstifa Etti

Bayern Münih Başkanı Hoeness İstifa Etti

Batuhan
14.03.2014 - 12:13

Bayern Münih Başkanı Hoeness İstifa Etti

Sadece Almanya'nın değil dünyanın da en büyük spor kulüplerinden Bayern Münih'in başkanı Uli Hoeness, vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanıp ardından görevi bıraktı.

Hoeness Bayern Münih'in internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, 'Ailemle yaptığım görüşmelerin ardından, Münih'deki mahkemenin vergi durumumla ilgili kararını kabul etme kararı aldım. Vergi kaçakçılığı hayatımın en büyük hatasıydı.' dedi.

Dostlarına ve Bayern Münih taraftarlarına destekleri için teşekkür eden Hoeness, hayatı boyunca kulübüne hizmet ettiğini ve hizmetlerinin süreceğini söyledi.

Hoeness, İsviçre bankalarında bulunan 18 milyon euroyu Alman vergi makamlarından gizlediğini itiraf etmişti. Ancak daha sonra söz konusu meblağın 27 milyon eurodan fazla olduğu ortaya çıkmıştı.

62 yaşındaki Uli Hoeness, 1972'de Avrupa 1974'te de Dünya şampiyonu Batı Almanya millli takımının da unutulmaz oyuncularındandı.

Hoeness, geçmişte menajerliğini de yaptığı Bayern Münih'in son yıllarda yeniden dünyanın en çok saygı gören kulüplerinden birine dönüşmesinin mimarı olarak görülüyor.

Hoeness geçen yıl 2009'da seçildiği başkanlıktan istifa etmek istemiş ancak kulübün denetim kurulu kendisinden görevine devam etmesini istemişti.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0