Görüş Bildir
Haberler
Başkale'de Neler Oluyor?

Başkale'de Neler Oluyor?

adem kara
03.07.2014 - 16:40

Fotoğraflar: DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkale'de Çatışma Gerginliği

Başkale İlçesi kırsalında çatışma çıktığı ve 1 PKK'lının öldüğü iddiası, ilçeyi karıştırdı. Van-Hakkari karayolunda toplanan bir grup ateş yakarak yolu trafiğe kapattı.

İran sınırında bulunan Esenyamaç Köyü Sualtı Mezrasında sabaha karşı PKK'lılar ile asker arasında çatışma çıktığı ve bu çatışmada bir PKK'lının, Başkale Devlet Hastanesi'ne getirildiği haberi üzerine göstericiler ilçe merkezinde eylem yapmaya başladı.

Yüksekovahaber'in verdiği bilgiye göre, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Gösterilcilerin hastanenin yakınında bulunan emniyete ait bir minibüsü içindeki sivil polis memurunu araçtan çıkararak ateşe verdiği gelen bilgiler arasında. 

Polisin göstericilere  müdahalesi ise sürüyor. Polisler, gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanırken, göstericiler taş ve molotof kokteyli atarak karşılık veriyor.

DHA'nın haberine göre, Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, cesedin İran sınırında bulunmasından sonra otopsi yapılması için ilçeye getirildiğini ifade etti. Başkale’deki olaylar devam ederken, Van’dan bir grup BDP’li ve İHD’li yönetici de ilçeye gitti. Göstericilerin Van- Hakkari Karayolundaki eylemleri ise sürüyor.

Kaynak: Yüksekova Haber | DHA

Kaynak: http://www.yuksekovahaber.com/haber/b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0