Görüş Bildir
Haberler
Başbakanlık: 'Twitter'ı Çeteler Kullanıyordu'

Başbakanlık: 'Twitter'ı Çeteler Kullanıyordu'

adem kara
22.03.2014 - 14:31

Başbakanlık: 'Twitter'ı Çeteler Kullanıyordu, Mahkeme Kararlarına Uyulmadı'

Twitter’ın engellenmesine yönelik tartışma sürerken, Başbakanlık’tan yasak sonrası gelen ilk açıklamada ‘bazı içeriklerin kaldırılması için yüzlerce mahkeme kararının bulunduğu ancak Twitter’ın bunlara uymadığı’ ve sitenin ‘ çeteler ‘ tarafından kullanıldığı savunuldu.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün hazırladığı raporda, ‘ hükümetin internete değil, illegal yollardan elde edilen kayıtların dolaşımına karşı olduğu ‘ belirtilip, “ Türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşının haklarını ve hukukunu korumak zorundadır ” denildi.

Açıklamada, “ Twitter, çeteler vasıtasıyla illegal yollardan elde edilen kayıtlar ve montajlı dinlemelerle sistematik karakter suikastlarının gerçekleştirildiği bir araç olarak kullanılmaktadır. Mahkemelerimizin hukuk kuralları çerçevesinde aldığı kararların göz ardı edilmesi ve bireysel hakların ihlalinin devamı, bu tedbir kararının ana sebebidir ” denildi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, farklı ülkelerde de benzer tedbir kararları alındığına dikkat çekerek, ABD, Britanya, Fransa ve Rusya’nın Twitter’dan içerik kaldırma talebinde bulunduğu hatırlatıldı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/basbak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0