Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Davutoğlu'ndan Mesaj

Başbakan Davutoğlu'ndan Mesaj

Sondurak Sondurak
15.09.2014 - 12:51 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 12:57

Başbakan Davutoğlu'ndan Mesaj

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU İlköğretim Haftası ve 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı...

Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU İlköğretim Haftası ve 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Gerçekleştirilen bir dizi reform sonucunda, eğitim sistemimiz daha modern ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuştuğunu belirten Davutoğlu, 2014–2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti ve tüm eğitim camiasına başarılar diledi. İşte Davutoğlu'nun mesajındaki diğer detaylar:

“Bir ülkenin kalkınması ve müreffeh milletler arasında yer alması için en önemli unsur, hiç şüphesiz sağlam bir eğitim sistemine sahip olmasıdır.

Bizler bu şuurla, son yıllarda ülkemizin en büyük eğitim atılımlarını gerçekleştirmek ve geleceğimize yön verecek projeler üretmek gayreti içinde olduk.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığımız nezdinde yapılan büyük yatırımlar ile maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim öğretim olanakları yetersiz olan, kültür, sanat ve bilim etkinliklerinden mahrum kalan çocuklara birçok imkân sağlandı.

Gerçekleştirilen bir dizi reform sonucunda, eğitim sistemimiz daha modern ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuştu. Böylece hangi dine mensup olduğuna, hangi dili konuştuğuna bakılmaksızın çocuklarımız, değerlerinden ayrılmayarak eşit ve özgür eğitim haklarına kavuştular.

Son 10 yıllık dönemde, eğitimde teknoloji ve bilim ön plana çıkarıldı, ülkemizin her bir köşesine bilgisayar ve elektronik ekipmanlar gönderildi, bu bağlamda yavrularımız teoride değil pratikte de bilimi öğrenme ve uygulama imkânı buldular.

Gayemiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi birey olma bilincine sevk eden, onların birer vatandaş olarak ülkelerine ve milletine faydalı olma idrakiyle yetişmelerini sağlayacak bir eğitim sistemidir.

Bu itibarla, sahip olduğumuz birikimle daha bilinçli, daha demokratik ve dünyadaki diğer ülkelerin çocukları ve gençleri ile her alanda rekabet gücü olan bir nesil yetiştireceğimize inancım tamdır.

Bu düşüncelerle, 2014–2015 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle ilköğretim haftasını kutluyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.”

Kaynak: http://www.sondurakhaber.com/haber-12...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0