Görüş Bildir
Haberler
Barça'nın Tiki-Taka Futbolu Sıkıntıda!

Barça'nın Tiki-Taka Futbolu Sıkıntıda!

Fatih
03.05.2014 - 22:33

Barça'nın Tiki-Taka Futbolu Sıkıntıda!

La Liga'da düşme hattını ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmadan çıkan sonuç konuk ekip Getafe'ye yaradı.

BARÇA'DAN ŞAŞKINLIK VEREN DURGUNLUK

Maçın ilk yarısında oyunu rakip sahaya yıkmasına karşın gollük pozisyon bulmakta zorlanan Barça, taraftarlarını şaşırttı.

23- dakikada, Xavi'nin mükemmel pasıyla topla buluşan Dani Alves, sağ kanatta topla buluştu ve penaltı noktasına yakın bir yerde bulunan Messi'ye yerden düzgün bir pas gönderdi. Messi sol ayağıyla şık bir gole imza attı. 1-0

25- dakikada Messi harika bir pasla Pedro'yu gol pozisyonuna soktu. Pedro pas vermek yerine ceza sahasınn solundan topu kaleye göndermek istedi ancak bu pozisyonu harcadı.

35- dakikada, Sammir hızlı atağa kalkarken Mascherano ceza sahasına yakın bir noktadan rakibini düşürüyor. Pozisyonun devamı 37. dakikada, hakemler birbiriyle farklı görüşte! Kullanılan serbest vuruşta Lafita golü attı! Uzun süren tartışmalar üstüne gol geçerlilik kazandı. 1-1

45+2. dakikada, Alexis vurmak yerine pas vermeyi tercih etti. Ceza sahasına sağ kanattan yaptığı giriş sonucu altı pasın önündeki arkadaşına topu vermek istedi ancak başarısız bir deneme.

İlk yarı iki takımın da karşılıklı birer golüyle eşitlikle tamamlandı.

MESSİ'DEN ÖZLEDİĞİMİZ HAREKETLER!

48- dakikada, Sanchez ceza sahası penaltı noktası önüne ortasını açtı, Inıesta bu topa zayıf bir kafa vuruşu yaptı

48- dakikada Messi yaklaşık 25 metreden çok sert ve yerden bir şut gönderdi. Kaleci bu topu zorlukla çeliyor.

52- dakikada Alexis Sanchez ceza sahasına Alves'in yaptığı güzel ortaya omzuyla vuruyor. Top direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

57- dakikada Messi harika çalımlarla savunmayı açtı. Ceza sahası çizgisindeki Pedro'ya pasını aktardı ancak yerden cılız bir şut gönderen oyuncu bu pozisyonu harcadı.

67- dakikada Sanchez, ceza sahasına atılan pasa yaptığı iki vuruş sonucu altı pasın önünden yerden rahat bir gol atıyor. 2-1

70- dakikada, Fabregas ceza sahasına sürpriz bir şekilde girdi ve vuruşunu yaptı anca bu şut farklı şekilde auta çıkıyor.

71- dakikada, Getafe serbest vuruşlarla etkili olduğu maçta kritik bir yerden duran top kazanyıor. Yapılan ortaya vuruşunu yapan Lopez topu kalecinin üstüne nişanlıyor.

75- dakikada, Messi, kontra atakta mükemmel şekilde kaleye aşırtma bir şut gönderiyor ancak top çok az farkla auta çıkıyor!

80- dakikada, Sarabia ceza sahası içinde çok güzel bir ortaya gelişine düzgün bir vuruş yaptı ancak kaleci Pinto'nun üzerine vuruyor!

90+2. dakikada, Lafita Barça'yı yıkan golü atıyor. Ceza sahasına gelen ortaya Lafita, sakin bir kafa vuruşuyla takımına beraberliği getirdi. 2-2

Karşılaşma, 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Neymar'ın yokluğunda ofansif anlamda etkisiz bir görüntü çizen takımını her golün ardından geri çekti ve beraberliği kendi eliyle hazırladı.

Cosmin Contra Performans: 6 /10 Haddini bilerek oynadı ve ağır defans kurgusu ve şansının da yardımıyla bu maçtan puanla dönmesini bildi.

Tito Vilanova anıldı... Barcelona'nın eski teknik direktörünün 10 gün önce vefat etmesi tüm kulübü yas havasına bürüdü. Maç öncesinde saygı duruşunda bulunan Barça, üstünde 'Sonsuza dek' yazılı formayla sahaya çıktı.

Barça'da tiki taka durgunluğu Son günlerde tartışma konusu olan tiki-taka futbolu bu maçta da ortaya knan durgun futbol üzerine gündemin ilk sırasına oturdu.

Getafe için altın değerinde! Düşme potasının 2 puan üstünde yer alan Getafe, bu imkansız deplasmandan son dakika golüyle puan çıkartarak büyük moral depoladı.

Üç şut iki gol! Konuk ekip Getafe, kalesinin önüne adeta otobüs çekti ancak kalesinde iki gol gördü. Duran toplarla rakip sahada etkili olmaya çalışan takım ilk yarıda 1 isabetli şuttan 1 gol buldu. Maçın son anlarında herkesin bitti gözüyle bittiği maçta attıkları gol ise Barça'yı yıktı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/match/116354/f...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0