Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yardımcısı Açıklama Yaptı: Market Poşeti 30 Kuruş Olacak mı?

Bakan Yardımcısı Açıklama Yaptı: Market Poşeti 30 Kuruş Olacak mı?

Batuhan
02.01.2020 - 08:45

Geçen yılın başından beri parayla satılan marketlerdeki plastik alışveriş poşetine yüzde 22,58 oranında zam geldiği ve 25 kuruşluk poşetlerin 1 Ocak 2020 itibarıyla 30 kuruşa satılmaya başlandığı haberi gündeme gelmişti. Ancak konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, 'Poşet ücreti 2020'de de 25 kuruş olarak devam edecek.' açıklaması yaptı. Vergi zammı poşet satışından mağazalara kalan pay düşürülerek tüketiciye yansıtılmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çevreyi kirleten atıklara 22.58 oranında zam

Çevreyi kirleten atıklara 22.58 oranında zam

Yönetmelikle 2872 sayılı Çevre Kanunu'nda yer alan ve çevreyi kirleten atıklar için tahsil edilen geri kazanım katılım payı tutarlarına yeniden değerleme oranı kadar yani yüzde 22.58 oranında zam yapıldı.

Listede bir çok ürün var

Listede bir çok ürün var

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Listede plastik poşetlerin yanı sıra motorlu araç lastikleri, aküler, piller, madeni ve bitkisel yağlar, elektrikli ve elektronik eşyalar, ilaç ve içeceklerin konulduğu plastik, cam, kağıt ve ahşap ambalajlar yer alıyor.

Birpınar: "Ücret 25 kuruş olarak devam edecek"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haberin sahibi Erdoğan Süzer: "Tepkiler nedeniyle zam hala başlatılamadı"

"Bakanlık geri adım attı demek insafsızlıktır"

Zam marketlere yansıtıldı

Zam marketlere yansıtıldı

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, tüketiciye plastik poşetlerin 25 kuruştan satılmaya devam edeceğini açıkladı. Eroğlu “Zam konusunda bir karışıklık olmuş. Uygulama kapsamında vatandaştan alınan 25 kuruşun 15 kuruşu geri dönüşüm katkı payı olarak devlete aktarılıyor. Kalan 10 kuruş ise marketin maliyetine sayılıyordu. Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik ile alışveriş poşetlerinin satışı karıştırılmış. 25 kuruşun devlete aktarılacak olan kısmına yüzde 22.58 zam gelmiş oldu. Böylece devlete 18 kuruş aktarılacak, marketlere ise 7 kuruş kalacak” dedi.

Ücretli poşet uygulaması geçtiğimiz yıl başlamıştı

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
9
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayaz

orospu çocukları vatandaşa zam gelince her şeyi gerçek enflasyon üzerinden hesaplıyorlar asgari ücrete gelince analarının amından aldıkları enflasyon oranını... Devamını Gör

ali özgür

Önceden poşet poşet alışveriş yapıyorduk, şimdi 1 poşeti doldurmadan çıktığımız için poşete ihtiyacımız yok. Böylece poşete zam gelse de mühim değil!

Tuna Karahan

Kimse bana çevre duyarlılığı kasmasın, olay gayet de paradır.