Aynı Şarkının Tüm Gün Boyunca Dilimize Takılmasının Nedenleri Araştırıldı! Peki 'Earworms' Nedir?
Aynı Şarkının Tüm Gün Boyunca Dilimize Takılmasının Nedenleri Araştırıldı! Peki 'Earworms' Nedir?
En favori şarkınızı hatırlamak, yüzünüzde bir gülümseme yaratabilir. Ancak şarkının durmadan aklınızdan çıkmaması bir süre sonra sizi deli edebilir. Peki 'earworms' denilen bu durumu neden yaşıyoruz? Ayrıntılar için buyurun...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hiç beklemediğiniz anda aklınıza bir televizyon şovunun şarkısı gelir. Daha sonra zihninizde aynı parça tekrar tekrar döner.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Araştırmalar, on kişiden dokuzunun bir saat boyunca veya daha uzun süre aynı şarkıyı kafasından geçirdiğini gösteriyor.
100 yıldan daha uzun bir süre önce Almanlar, aklımıza takılan bir şarkının deneyimini tanımlamak için öhrwurm (kulak kurdu) terimini kullandılar.
Kulak kurdu hastaları can sıkıcı bir melodiyi silmek için birçok yol deniyor. Bazıları onu başka bir şarkı düşünerek değiştirmeye çalışıyor.
Bir çalışma, insanların kulak kurdunu susturmak için ne kadar çok uğraşırsa, o kadar uzun süre akıllarından çıkmadığını buldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Televizyon ve radyo reklamları, yaygın bir kulak kurdu kaynağı. Reklamcılar, kulak kurduna dönüşeceğini umdukları jingle veya kısa şarkılar bestelemek için uğraşır.
İşitsel korteks, müzik de dahil olmak üzere seslerin çoğunu işleyen beynin bir parçası ve müzikal anıların depolandığı yer.
Araştırmacılar hayal edilen müzikle beynin hangi bölgesinin ilgilendiğini test etmek için bir beyin tarama deneyi yaptılar.
Kulak kurtlarının büyük ölçüde elektronik çağın bir sonucu olup olmadığı merak ediliyor.
Şimdiye kadar kimse şarkıların neden aklımıza takıldığını bulamadı. Ancak araştırmacılar insanların müzik hafızasının inanılmaz derecede güçlü olduğunu keşfetti.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Belki de şarkılar yaşadığımız ülkenin gündemini bize anımsattığı için dilimize dolanıyor. Örneğin Türkiye'de yaşıyorsunuz. Bir tane şahıs 7/24 "Şöyle şahlanı... Devamını Gör