Görüş Bildir
Haberler
AYM'den Hrant Dink Davasında İhlal Kararı

AYM'den Hrant Dink Davasında İhlal Kararı

Fatih UZUN
17.07.2014 - 18:42

Anayasa Mahkemesi, Dink ailesinin, Hrant Dink cinayetiyle ilgili yaptığı bireysel başvuruda,'Etkili soruşturma yapılmadığı' gerekçesiyle ihlal kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi, Dink ailesinin, Hrant Dink cinayetiyle ilgili yaptığı bireysel başvuruda,'Etkili soruşturma yapılmadığı' gerekçesiyle 'ihlal' kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi heyeti, öldürülen Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Orhan Dink ve çocukları Delal, Arat ve Sera Dink'in bireysel başvurusunu görüştü.

Heyetin toplantısında, Dink cinayetinde 'etkili soruşturma yapılmadığı' gerekçesiyle Dink ailesinin haklarının ihlal edildiğine karar verildi. 

Söz konusu karar oy birliğinde alındı.

Kararı değerlendiren Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, 'Anayasa Mahkemesi kararındaki etkin soruşturma yapılmadığı hususu eğer kamu görevlilerini içerecek şekilde belirlendiyse bu durumda bir bütün olarak kamu görevlileri hakkında yeniden etkin soruşturma yapılıp iddianame düzenlenmesini zorunlu kılar' dedi. 

Hrant Dink'in ailesi, etkin bir soruşturma yapılmadığı, yürütülen soruşturma hakkında kendilerine bilgi verilmediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. 

Aile, başvurusunda, cinayetin işlenmesinde ihmali bulunan kamu görevlilerine ilişkin soruşturmanın bitirilmemesini de şikayet etmişti.

Muhabir: Aylin Sırıklı, Barış Gündoğan 

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/360325--din...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0