Görüş Bildir
Haberler
Atatürk'ün Gözü Takma mıydı?

Atatürk'ün Gözü Takma mıydı?

Hakan Çetinkaya
03.11.2014 - 01:46 Son Güncelleme: 03.11.2014 - 11:41

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yılına sayılı günler kala, Atatürk hakkındaki sorunun cevabı halen bilinmiyor.

‘Atatürk’ün gözü kör müydü’ ya da ‘Atatürk’ün gözü takma mıydı’ gibi soruların günümüzde de sorulması üzerine bir araştırma yaptık.

Atatürk’ün gözü hakkında konuşulan röportajlara baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk ‘ün bir gözünün takma olma ihtimali yüksek görünüyor.

1977 yılında bir yapılan bir röportajda Atatürk ile olan konuşmasını anlatan Yunan vatandaşının anlattıkları önemli bir delil niteliğinde. Cumhuriyetin kurulmasından sonra Atatürk’ün evinde marangoz olarak çalıştığını söyleyen Yunan vatandaşı, sunucunun Atatürk’ün bir gözü cansız, biraz ölü gibi görünüyor.” demesi üzerine; ”Camdan bir gözü vardı onun. Sahte bir göz…” diyor.

Bir başka röportaj ise Türkiye’den… Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı bir belgeselde Atatürk’ün okullarına geldiğini söyleyen kadın, “O dönemde gözünün biri takma olduğunu söylüyorlardı. Sınıfa geldiğinde bir kez yüzüne bakabildim ve cansızdı” açıklamasında bulunmuştu.

www.netgazetesi.net 'in haberine göre, geçmiş dönemin protez malzemeleri incelendiğinde, camdan gözün oldukça yaygın olarak kullanıldığı anlaşılacaktır.

Kaynak: http://www.netgazetesi.net/ataturkun-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın