Görüş Bildir
Haberler
Aslan'ın Nefesi Yetmedi

Aslan'ın Nefesi Yetmedi

Fatih
14.02.2014 - 22:17

Aslan'ın Nefesi Yetmedi

Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 6. maçında Galatasaray Liv Hospital, sahasında konuk ettiği CSKA Moskova'ya 74-71 kaybetti.

Maça CSKA Moskova etkili başladı. Özellikle Krstic’in yüksek posttan attığı sayılarla skor üstünlüğünü ele alan Rus ekibine karşılığı Galatasaray’da Hairston ve Bonsu verdi. Hücumda istediği sayıları bulan sarı kırmızılılar, savunmada rakibi karşısında ağır kalınca ilk periyodu 23-21 geride kapattı. İkinci periyotta CSKA tempolu oyununu devam ettirdi. Bir ara farkı 9 sayıya kadar çıkaran konuk ekip oyunun kontrolünü periyodun bitimine 4 dakika kalaya kadar devam ettirdi. Maçın son 4 dakikasında ise Galatasaray Liv Hospital oyuna dengeyi getirdi. Ender Arslan’ın bulduğu 3 tane 3’lükle oyuna ortak olan sarı kırmızılılar, devreyi 40-37 yenik tamamladı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf CSKA Moskova olsa da Galatasaray Liv Hospital’ın uyguladığı alan savunması karşısında bocaladı. Rakibini düzen dışına itmeyi başaran Galatasaray Liv Hospital, Arroyo, Bonsu, Ender ve Domercant ile hücumda etkili oldu. Özellikle dış şutlarda son derece yüksek yüzde tutturan Galatasaray skor olarak da üstünlüğü eline aldı ve final periyoduna 58-56 önde girdi. Son periyoda CSKA Moskova savunmasını sertleştirerek başladı. Hücumda da Krstic’i etkinliğini artıran Rus ekibi, Galatasaray’ın 6 dakika boyunca sayı atmasına izin vermedi. Maçın bitimine 5 dakika kala Cenk Akyol’un sakatlanmasıyla sarsılan Galatasaray, son 4 dakikayı 4 kısayla oynadı. Hücumda istediği ritmi bir türlü bulamayan sarı kırmızılılar Kristic’i durduramadı. Maçın son 13 saniyesinde farkı 3 sayıya kadar indiren Galatasaray, son topta Bonsu ile kullanamayınca karşılaşmayı 74-71 kaybetti.

CSKA Moskova’da Nenad Krstic kaydettiği 24 sayı ile maçın skorer ismi oldu. Galatasaray Liv Hospital’da kenardan gelen Ender Arslan’ın 19 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Maçtan notlar

Abdi İpekçi Spor Salonu'nu büyük ölçüde dolduran Galatasaraylı taraftarlar, tezahüratlara maç öncesinde başladı.

Isınmak için sahaya çıkan oyuncularına büyük sevgi gösterisinde bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar, tek tek basketbolcuların ismini söyleyerek, alkışladı. Taraftarlar, CSKA Moskovalı oyuncuları ise bir süre ıslıkladı.

Maç öncesi salonun kapılarında kuyruklar oluştu. Bazı taraftarlar karşılaşma başladıktan sonra salona girebildi.

Mancini protokol tribününde

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini de karşılaşmayı izledi.

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile salona giren Mancini, protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Mancini için tezahüratlar yaptı. İtalyan teknik adam da cep telefonuyla taraftarları görüntüledi.

TotemSpor

Kaynak: http://totemspor.com/haber/basketbol/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0