Görüş Bildir
Haberler
Aristoteles'in Mezarı Bulundu mu?

Aristoteles'in Mezarı Bulundu mu?

Batuhan
27.05.2016 - 11:19 Son Güncelleme: 27.05.2016 - 16:03

Yunan arkeolog Kostas Sismanidis, 20 yıl süren araştırmaları sonucunda Helenistik dönemin ünlü filozofu Aristoteles'in mezarının, doğum yeri olan Selanik'e 73 kilometre uzaklıktaki Stagira bölgesinde tespit edildiğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacı ve arkeolog Kostas Sismanidis, Aristoteles'in mezarının doğduğu kent olan Stagira'da bulunduğunu belirtti. Arkeologlar, mezarın ünlü filozofa ait olduğuna dair güçlü kanıtlar elde ettiklerini belirtti.

Devlet televizyonu ERT, Selanik Felsefe Üniversitesi'nde yapılan konferansta açıklanan bilgilere göre, mezar antik Stagira kentinin doğusundaki Halkidiki Yarımadası'nda Olimpiade yakınlarında yer aldığını bildirdi.

“Aristoteles’in mezarının yeri konusunda elimizde kesin kanıt yok ama güçlü emareler var"

“Aristoteles’in mezarının yeri konusunda elimizde kesin kanıt yok ama güçlü emareler var"

Konferansta, 1996’dan beri yaptığı kazıların sonuçlarını açıklayan Sismanidis, elde ettiği bulguların ve yazılı kaynakların Aristoteles'in mezarının Stagira’da bulunduğunu doğruladığını belirterek, “Aristoteles’in mezarının yeri konusunda elimizde kesin kanıt yok ama güçlü emareler var.' dedi.

Sismanidis, konferansa katılan 40 ülkeden 250 Aristotelis uzmanıyla bilikte Stagira bölgesini ziyaret ederek elde edilen bulgular ışığında incemelerde bulunacaklarını belirtti.

AA, Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
16
13
7
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
michael-wazowski

Bir bilgiyi 53729820172 kere tekrar eden haber yazılarından nefret ediyorum.

Merve Deniz

vayy be bunuda buldular :))

Fenikeli

Aristo bir devri açıp bir devri kapamış bir adamdır çünkü iskender in hocasıdır. ayrıca çanakkalede okul açmıştır. aristo çok önemlidir çok...