Görüş Bildir
Haberler
Arınç: ‘Keşke Cumhurbaşkanımız Onlara İnat Buna Bineceksin Demeseydi’

Arınç: ‘Keşke Cumhurbaşkanımız Onlara İnat Buna Bineceksin Demeseydi’

ATKN
05.06.2015 - 14:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanı'na tahsis edilen makam aracıyla ilgili, 'Keşke Sayın Cumhurbaşkanımız da 'al ben sana bir araç veriyorum artık onlara inat buna bineceksin' demeseydi' diye konuştu.

Bülent Arınç, Star TV ana haber bülteninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Keşke Cumhurbaşkanımız 'onlara inat bundan sonra buna bineceksin' demeseydi'

Benim kararım şudur, madem ki Diyanet İşleri Başkanımız ben bu aracı iade edeceğim diye bunu bir canlı yayında ifade etmiştir ve iade etmiştir. Cumhurbaşkanımız onun itibarını iade etmek açısından zırhrı bir araç vermiş olsa dahi, Başkanın, 'Çok teşekkür ederim Cumhurbaşkanım, nezaket gösterdiniz. Ancak ben beyanda bulundum halkıma, bu tür bir araca binmeyeceğimi söyledim. Beni bağışlayın' demesini arzu ederim. Dedi mi demedi mi bilmiyorum ama çok üzüldüğünü zannediyorum. Cumhurbaşkanımıza saygısı sonsuzdur ama keşke Cumhurbaşkanımız onun bu sözü üzerine 'Al ben sana bir araç gönderiyorum. Onlara inat bundan sonra buna bineceksin' demeseydi. Çünkü iki arada kaldığını düşünüyorum.

'Diyanet İşleri Başkanı'nın kararına saygı duymak gerekir'

Diyanet İşleri Başkanı böyle bir beyanda bulunduysa bize zorlamak düşmez. Kararına saygı duymak gerekir. Ama Cumhurbaşkanımız da, 'birileri onun itibarıyla oynadış, ben o itibarı fazlasıyla iade edeceğim' diye düşünüyor. İki düşüncede haklı ama burada tercihim Diyanet İşleri Başkanının tavrından yöne.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0