Görüş Bildir
Haberler
Apple-Google Rekabeti Otomobile Taşındı

Apple-Google Rekabeti Otomobile Taşındı

Onedio Medya
05.01.2014 - 02:04 Son Güncelleme: 05.01.2014 - 02:14

Apple-Google Rekabeti Otomobile Taşındı

HABERLER Teknoloji

Akıllı telefon, tablet bilgisayarları, mobil uygulamalar ve internet tarayıcıları gibi birçok alanda rekabet halinde olan iki Amerikan firması Google ve Apple rekabetlerini otomotiv sektörüne taşıyor.

Bilindiği gibi Amerikan Apple firması geçtiğimiz haziranda iPhone ve iOS kullanan diğer sistemlerini otomobillerin kontrol panelinde çalıştırmak için görüşmelere başlamıştı. Buna karşı hamle olarak ise Google’ın 7 Ocak’ta Las Vegas’ta başlayacak olan ‘Tüketici Elektronikleri Şovu’nda Alman otomobil üreticisi Audi ile birlikte yürüttüğü çalışma planlarını açıklaması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre bu çalışmayla Google’ın otomobillerde Android yazılımını temel alan eğlence ve bilgi sistemlerini geliştirmesi hedefleniyor. Yılda 80 milyon otomobil ve kamyonetin satıldığı sektörde internet tabanlı yazılım ve hizmetler alanındaki rekabetin ilerleyen dönemde daha da artması bekleniyor.

Halihazırda Apple’ın bu alanda kullanımda olan bir teknolojisi var. Siri teknolojisi ile çalışan sistemde sürücüler telefonlarına gelen mesaj ve mailleri dinleyebiliyor. Sürücülerin cevap yazmaları için ise konuşmaları yeterli oluyor. Sistem sürücünün sözlerini yazıya döküp karşı tarafa mail veya mesaj olarak gönderiyor. Japon otomobil şirketi Honda ise yeni ürettiği araçlarında direksiyona yerleştirdiği bir düğme ile sürücülere kolaylık sağlıyor. Böylece sürücüler, iki elleri direksiyonda olsa da Siri uygulamasını kolaylıkla aktif hale getirebiliyor. Bu uygulama ile gelen mailler, mesajlar okunabiliyor. Uygulamayla ayrıca hava durumu hakkında bilgi alınabiliyor, navigasyon sistemi ayarlanabiliyor ve takvime yeni randevular girilebiliyor.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/teknoloji_app...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0