Görüş Bildir
Haberler
Anzer Balı

Anzer Balı

ANZER BALI NEDİR, NEREDE BULUNUR

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anzer Balı

Anzer Balı , bal grubu içinde çiçek balı türündendir. Anzer Balı , Rize İli, İkizdere İlçesi, Anzer köyünde diğer bir ifadeyle Çiçekli Yayla Anzer'de yetişir.

Yüksek rakımlı karlı dağların arasında,yemyeşil vadisi ve binbir çeşit çiçekten endemik çiçekten oluşan, vitamin ve enerji kaynağı olan gerçek anzer balı bir çok hastalıkların tedavisinde özellikle aranılan ,ilaç niyetine kullanılan doğal bir eşsiz besin kaynağı ve özel üretilen arı balıdır.

Anzer Balı 'nı diğer ballardan ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi endemik çiçekler olan Myosotis, Onobrychis ve Trifolium çiçeklerinin polenini içermesidir.Bu endemik çiçekler, anzer yaylası haricinde başka bir yerde yetişmez, sadece anzerde yetişir.

Anzer Balı ve Anzer Poleni ni değerli kılan özelliklerden bir tanesi de bitki örtüsü bakımından çok zengindir. 500 den fazla çiçek çeşidini barındıran anzer, ismiyle müsemma çiçekli yayla anzer olarak da bilinir. Köyümüz merkezi yaklaşık rakım olarak 2500 m dir. Ormansı bitkilerden tamamen arınmış olarak tamamen yer bitkillerinden oluşan harikulada, eşsiz zengin bir çiçek çeşidine sahiptir.

Balımızın kalitesini arttıran en önemli faktörlernde birisi de köyümüzde meyve namına hiçbir ağaç yetişmez, ormansı bitkilerden olan kestane ağacı vb. ağaçlar yetişmez. Balımızda meyve özü, meyve poleni, kestane ,korunga,ıhlamur gibi çiçeklerin bal özü bulunmaz.

Özel konumundan dolayı anzer'de yetişen endemik bitkilerden yetişen hakiki anzer balıdır. Bu kadar kaliteli ve özel olan olan anzer balı ve anzer polenine talep oldukça fazladır. Kısıtlı miktarlarda üretilen anzer balı ve anzer polen kötü niyetli kişiler tarafından taklit edilir hale gelmiştir.

** Ayrtınlı bilgi için http://www.balanzer.com/anzer-bali.html**

Kaynak: http://www.balanzer.com/anzer-bali.html
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın