Görüş Bildir
Haberler
Antik Kentler Sanal Mimarlık Müzesi'nde

Antik Kentler Sanal Mimarlık Müzesi'nde

Ulaş
24.06.2014 - 23:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sergiye konu olan antik kentler, tarihi kaynakların da desteğiyle ortaya çıkan kısa, öz ama doyurucu metinler, özgün fotoğraflar ve kısa yol tarifleri eşliğinde sunuluyor

Türkiye’nin gezilip görülmeye değer 118 antik kentinden seçilmiş kareler, Sanal Mimarlık Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Sanal Mimarlık Müzesi bu sergisinde, araştırmacı yazar Yaşar Yılmaz’ın 3 buçuk yıl boyunca tek tek yerinde inceleyip fotoğrafladığı 118 antik kentten seçkiler sunuyor. Yazarın “Türkiye’nin Antik Kentleri” adlı sergiye kaynaklık eden kitabı, YEM Yayın tarafından 2014 yılında Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı dilde yayımlanmıştı.

'Türkiye’nin Antik Kentleri' ve 'Ancient Cities of Turkey' adıyla yayına alınan sergiler, Yaşar Yılmaz’ın aynı adlı rehber kitaplarından yararlanılarak hazırlandı. Sergi, tüm Anadolu ve Trakya’ya yayılmış 118 antik kentten, kısa süreli yolculuklarla birbirine bağlanabilecek bir ulaşım düzenine ve topografyaya uyarak, sekiz bölgede alfabetik olarak özel bir seçki içeriyor.

Sergiye konu olan antik kentler, tarihi kaynakların da desteğiyle ortaya çıkan kısa, öz ama doyurucu metinler, özgün fotoğraflar ve kısa yol tarifleri eşliğinde sunuluyor. Antik kentlerin pazaryeri, çeşme, tiyatro, hamam gibi kent çekirdeğini oluşturan önemli yapılarının yanı sıra önemli tarihi kişiliklerine, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi vb. temel özelliklerine değiniliyor.

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0