Görüş Bildir
Haberler
Ambulans Drone ile Tanışın!

Ambulans Drone ile Tanışın!

Kalp krizi için acil müdahele drone'u.

Acil sağlık problemlerine müdahalede en önemli etmen şüphesiz müdahale hızıdır. Delfit University of Technology’den bir mühendis ambulansların yetersiz kaldığı bu durumu göz önüne alarak bir acil müdahale drone’u geliştirdi. Alec Momont isimli kişinin geliştirdiği drone saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor ve kalp krizi hastalarına acil müdahale yapılması için gereken şok cihazıyla diğer ekipmanları taşıyabiliyor.

Momont “Kalp krizi geçirenlere ilk birkaç dakikada yapılacak müdahale çok önemli. Dolayısıyla problem mahalline ne kadar erken varılabilirse o kadar iyi. Özellikle kalp durması, travmalar, boğulmalar ve solunum sistemi problemlerinin müdahalelerinde önemli bir yere sahip olan şok cihazlarının drone’lar ile taşınabilecek kadar küçülmesi daha hızlı müdahaleyi mümkün hale getirdi” şeklinde konuştu.

Kalp krizlerine müdahale etmek için geliştirilen ilk prototip teorik olarak trafik ve yollarla sınırlı olmadığı için bir ambulanstan daha hızlı olay yerine ulaşabiliyor. Drone’a tıp uzmanlarının uzaktan destek verebilmesi amacıyla ek olarak ses ve video yayını yapabilme yeteneği de eklenmiş.

Kaynak: http://www.cnet.com/news/ambulance-dr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın