Görüş Bildir
Haberler
AMATEM Kar Etmiyor Diye mi Kapatılıyor?

AMATEM Kar Etmiyor Diye mi Kapatılıyor?

adem kara
05.08.2014 - 17:01

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, bünyesinde bulunan Alkol Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) ünitesi kapatma kararı aldı. Bunun üzerine merkezde tedavi gören alkol ve madde bağımlılarının tedavilerine son verildi. Yaklaşık 30 yıldır hizmet veren merkezin kapatılmasına klinik çalışanı psikiyatrlar, tedavi görenleri olumsuz etkileyeceği gerekçesi ile tepki gösterdi.

İnternet sitesinden açıklama yapan Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye’deki yataklı madde tedavi merkezi sayısının az olduğuna dikkat çekilerek, “AMATEM’in yataklı servisinin kapatılması, halk sağlığı sorunu olan alkol-madde bağımlılığının tedavisini önemli oranda sekteye uğratacaktır” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AMATEM’in yataklı servisinin kapatılması, halk sağlığı sorunu olan alkol-madde bağımlılığının tedavisini önemli oranda sekteye uğratacaktır. Sağlıkta Dönüşüm politikaları nedeniyle kamuya ait hastaneler artık bir ticaret merkezi olarak görülmektedir. Ticari anlamda “kar” getirmeyen birimlerin devamlılığı düşünülmemektedir. AMATEM benzer düşüncelerle mi kapatılmıştır? Üniversite yönetimi yataklı servisin kapatılma gerekçesi ile ilgili kamuoyuna açıklama yapması gerekmektedir.

Daha öncede belirttiğimiz gibi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde yer alan AMATEM’in Üniversite Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılması tedaviye, eğitime ve araştırmaya vurulan bir darbedir.”

Zete

Kaynak: http://zete.com/amatemi-kar-etmiyor-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0