Görüş Bildir
Haberler
Aman Diyelim! Bulaşık Makineniz ile Fazla Haşır Neşir Etmemeniz Gereken 12 Ürün

etiket Aman Diyelim! Bulaşık Makineniz ile Fazla Haşır Neşir Etmemeniz Gereken 12 Ürün

Bazıları bozulabilir, bazıları ise tamamen sizin sağlığınız için dikkat etmeniz gereken kimyasal reaksiyonlar gösterebilir.

Gelin 12 maddede neleri bulaşık makinasına atarak üşengeçlik yapmamanız gerektiğini görelim!

1. Tahta mutfak ürünler.

1. Tahta mutfak ürünler.

Tahta ürünleri iki nedenle bulaşık makinasına koymayın. Birincisi ısının onlara zarar vermesi ikincisi ise kurulama halinde bakterilerin açılan gözeneklerde barınmaları. Ha bir de sabunu yeteri kadar arındırmayıp tahtanın zemininde bırakması diyebiliriz.

2. Döküm ürünler.

2. Döküm ürünler.

Demirle su temas ettiğinde pas ortaya çıkıyor. Bu nedenle döküm tavalarınızı elde yıkayı hızlıca kurulamanız ve etrafını tekrar su geçirmesin diye yağ ile kaplamanız (seasoning) yapmanız en doğrusudur

3. Teflon ürünler.

3. Teflon ürünler.

Teflon tavaların en büyük düşmanı bulaşık makinesi deterjanı ve yüksek basınçlı sudur. Bu nedenle bilinenin aksine bizden söylemesi siz siz olun teflonlarınızın kalitesini korumak için elde yıkayın.

4. Özel yapım bıçaklar.

4. Özel yapım bıçaklar.

Aman diyelim onca para verdiniz sonra üşenip bunları bulaşık makinasına atmayın. Hem paslanabilir, hem su izi kalabilir hem de körelebilir.

5. Kristal bardaklar.

5. Kristal bardaklar.

Ya zaten her gün kullanılan bir şey değildir bu bardaklar ancak eğerki elinizde varsa bulaşık makinesinden uzak tutun. Yoksa bir bakarsınız çatlamış, lekelenmiş ve parlaklığını kaybetmiş kristal bardaklarınız olabilir.

6. Plastik yada metal termoslar.

6. Plastik yada metal termoslar.

Termoslar neden içeçeğimizi sıcak tutar? Çünkü iç ve dış tabakası arasında yer alan hava dolu bir bölümler vardır. Bu bölüm bulaşık makinesinin zarar verebileceği bir yapıya sahiptir. Bu nedenle termoslarınızı elde yıkamanız en mantıklısıdır.

7. El yapımı özel eşyalar.

7. El yapımı özel eşyalar.

Üzerindeki boyalar ve şekiller fabrikada yapılmadığı için çok daha dayanıksızdır. Bu nedenle el yapıım özel eşyalarınızı elinizde yıkayın ya da süs diye kullanın.

8. Plastik kaplar.

8. Plastik kaplar.

Aman diyelim plastiklere ısı ile karşı karşıya gelince dikkat edin. Hem plastikleriniz eriyebilir hem de sağlıklı olmayan kimyasal reaksiyonlar yaratabilir.

9. Alüminyum kaplar.

9. Alüminyum kaplar.

Aynı plastik kaplar gibi kimyasal reaksiyona maruz kalan bu kaplar kesinlikle tek kullanım içindir. Alüminyum oksitlenir ve hatta makinenizi mahvedebilir.

10. Ambalajlı ürünler.

10. Ambalajlı ürünler.

İki nedenden dolayı dikkat etmenizi öneriyoruz; birincisi ambalajların üzerinde yazanlar silinebilir ikincisi ise makinenizin içi yapış yapış olabilir.

11. Cam ürünler.

11. Cam ürünler.

Aslında cam makinada sağlıksal bir sorun yaratmıyor ancak olaki kırılırsa tüm makinenizi yenilemeye kadar giden bir problem çıkarabiliyorlar.

12. Bulaşık yıkama sabunu ya da şampuan.

12. Bulaşık yıkama sabunu ya da şampuan.

Biz yine de söyleyelim dedik :)

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
48
35
24
23
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Başak Genç

Bundan sonra bulaşık makinesini boş çalıştırmaya karar verdim.

yemekcanavarı

Hımm cam yasak, tahta yasak,plastik yasak.. eee ne koyacağız bulaşık makinesine, elbise mi??

Batuhan Öncel

O zaman biz gireceğiz herhalde içine ? Kendimizi yıkamak için kullanacağız ?