Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Saatlerin İlk Galibi Android

Akıllı Saatlerin İlk Galibi Android

Fatih UZUN
16.02.2014 - 18:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı Saatlerin İlk Galibi Android

Giyilebilir teknolojilerin emekleme dönemi, tıpkı tablet teknolojisinin iPad ile anılması gibi, Google'ın işletim sistemiyle anılacak. İşte nedenleri.

Tüketim kültürünün akıllı saatlere olan talebini şöyle tarif edelim: Samsung'un Galaxy Gear adını verdiği akıllı kol saatleri sadece belirli üst sınıf Samsung telefonlarıyla uyumlu çalışıyor. Fiyatı orta seviye bir akıllı telefon kadar ve üstelik işlevselliği de kusursuz sayılmaz. Buna karşın 2013'te satılan tüm akıllı saatlerin yarısından fazlası Galaxy Gear idi.

Strategy Analytics tarafından yapılan Giyilebilir Cihaz Ekosistemiaraştırmasında 2013 yılında dünya genelinde 1,9 milyon akıllı saat satıldığı (ve doğal olarak yeni bir rekor kırıldığı) belirtiliyor. Üstelik bunun 1,2 milyonu, yani yaklaşık olarak yüzde 61'i ise Android işletim sistemini kullanıyor. Android denince akla ilk gelen akıllı saat ise şüphesiz Galaxy Gear; satışların büyük bölümü de ona ait.

Google'ın mobil işletim sistemi, 2013 yılını neredeyse rakipsiz atlattı. Henüz emekleme döneminde olan akıllı saat piyasasının 'kaymağını yemeye' devam eden Android (ve Galaxy Gear), yüzde 61 gibi ürkütücü bir payla domine ettiği pazara 2014 yılında da başta Gear 2 olmak üzere yeni ürünler sürmeyi hedefliyor.

Kaynak: http://shiftdelete.net/akilli-saatler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0