Görüş Bildir
Haberler
Akademisyenler Sedat Peker'den Şikayetçi Oldu

Akademisyenler Sedat Peker'den Şikayetçi Oldu

Batuhan
18.01.2016 - 14:33 Son Güncelleme: 18.01.2016 - 15:25

‘Barış İçin Akademisyenler’ inisiyatifi, operasyonların son bulmasını talep eden bildiriye imza attıkları gerekçesiyle kendilerini “Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit eden Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Beyza Üstün

Radikal’in haberine göre, İstanbul Adliyesi’ne giden akademisyenler, Peker hakkında ‘hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlarından işlem yapılmasını talep etti.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Sedat Peker hakkında aynı suçlamalarla geçtiğimiz hafta şikayetçi olmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu dilekçeyi kabul ederek soruşturma başlatmıştı.

Eskişehir'de de 19 öğretim görevlisinden suç duyurusu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir’de ‘Barış için Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından ‘Barış metnine’ imza atan 19 öğretim görevlisi, Sedat Peker ile kendilerini hedef gösteren bazı öğretim görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

CHA'nın haberine göre akademisyenler adına açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Kara, amaçlarının terörü desteklemek değil barışı ve antidemokratik uygulamaları dikkat çekmek olduğunu söyledi. 

Kara, metnin kamuoyunda oluşturduğu etkiden sonra başlatılan itibarsızlaştırma ve hedef gösterme çabaları, Sedat Peker’in ‘kanımızla duş olma’ tehdidine kadar vardığını vurguladı. Bu tehdidin, bir hukuk devleti olduğuna hala inanmak istediğimiz ülkemizde, cezasız kalmaması umuduyla suç duyurusunda bulmaya geldiklerini belirten Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Kara, şunları kaydetti: “Bununla birlikte Osmangazi Üniversitesi Türkçüler ve Genç Atsızlar olarak adlandırılan ve Osmangazi Üniversitesi’ndeki hocalarımızı tehdit eden gruba karşı da suç duyuru yapacağız.” 

Açıklamasında barış çağrısını yinelediklerini vurgulayan Kara, Türkiye’nin içinde bulunduğu şiddet sarmalından bir an önce çıkılması ve barışın inşası için kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini aktardı. Yapılan açıklamanın ardından akademisyenlerve avukatları Sedat Peker ve Osmangazi Üniversitesi Türkçüler ve Genç Atsızlar grubu üyeleri için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
45
18
8
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kemal leblebi

''PKK terörünü kınadığımız kadar, devlet terörünü de kınamalıyız''......................'' Kemalist devletin geleneksel zora ve silaha başvurma yöntemi artık... Devamını Gör

eren salih

Saçmalamayın. 90 larda OHAL varken, doğuda haksız zulümler olduğunu herkes kabul ediyor zaten. Çözüm sürecinden sonra doğuda yaşayan kürt vatandaşlara ne zul... Devamını Gör

momoftheprincess

Al birini vur ötekine! Ne pkk'yı savunan sözde "akademisyenler" ne de kendini her şeyden üstün görüp "oluk oluk kanınızı akıtacağız" diyenler. Sizden ne köy ... Devamını Gör

tahir seymen

Al birini vur ötekine...