Görüş Bildir
Haberler
Afro-Amerikan Irkçılığı Temalı ve Kesinlikle İzlenmesi Gereken Filmler

Afro-Amerikan Irkçılığı Temalı ve Kesinlikle İzlenmesi Gereken Filmler

Erencan Dolu
23.09.2019 - 17:27

Bir insanı sadece renginden,dininden veya etnik kökeninden dolayı ötekileştirmek ve kendinden küçük görmek en acınası ruh halidir.Tarih boyu bunun bir çok coğrafyada sayısız örneği olmuştur.Bu içerikte Amerika'da yaşanan siyahi ırkçılığını en iyi şekilde ele alan bir kaç film önerisinde bulundum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Green Book

1. Green Book

Yönetmenliğini Peter Farrelly'nin gerçekleştirdiği 2018 çıkışlı komedi-drama türündeki bu filmde Don Shirley ve Tony Lip 'in hikayesi zaman zaman duygulandırırken sık sık da gülümsemenize sebep olacak.Gerçek hikayelere dayanan bu yapıtın yüzünüzde tebessüm bırakacağına eminim.

Dipnot : Filmi izlerken yanınızda kızarmış tavuk bulundurmanız tavsiye edilir.

2. 12 Years a Slave

2. 12 Years a Slave

Yönetmenliğini Steve McQueen'in gerçekleştirdiği 2013 çıkışlı tarihsel epik dram türündeki bu filmde New York Eyaletinde özgür bir siyahi olarak doğmuş ancak Washington DC'de kaçırılıp köle olarak satılan Solomon Northup'un 12 yıl boyunca köle olarak geçirdiği yaşamı anlatmaktadır.Tamamen gerçek hikayelere dayalı olması ve üst düzey oyuncu kadrosuyla hafızalardan silinmeyecek bir yapıt.

3. American History X

3. American History X

Yönetmenliğini Tony Kate'in gerçekleştirdiği 1998 çıkışlı dram-suç türündeki bu filmde babası zenciler tarafından öldürülen bir neo-nazi'nin üç siyahiyi öldürdükten sonra hapiste kaldığı sürede iyilikle kötülüğün her ırkın içinde var olduğunu anlamasını konu alır.Edward Nortun'un araç soygunu sırasında üç siyahi soyguncuyu öldürdüğü sahne ve sonrasında ki ifadesi unutulur gibi değil.

4. Malcolm X

4. Malcolm X

Spike Lee tarafından yönetilen, Afro-Amerikan aktivist ve insan hakları savunucusu Malcolm X'in hayatını anlatan 1992 yapımı biyografi filmidir.Denzel Washington'ın devleştiği bu yapıt tarihe ışık tutmaktadır.

5. Remember the Titans

5. Remember the Titans

Boaz Yakin tarafından yönetilen 2000 yapımı bu filmde yine başrol de Denzel Washington'ı izlemekteyiz.Baştan sonra sürükleyici bu filminde ırkçılığın hakim olduğunu Virginia da bir futbol koçunun liseli futbolcuların ve ailelerinin tüm ön yargılarını bir bir nasıl yıktığını göreceğiz.Ayrıca filmin tamamen gerçek hikayelerden uyarlama olduğunu unutmamakta fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Hurricane

6. The Hurricane

Norman Jewison'ın yönettiği 2000 yapımı olan bu filmde orta siklet boks şampiyonluğunun eşiğine kadar gelen boksör Rubin ''Hurricane'' Carter yanında bir arkadaşıyla birlikte New Jersey' de bir barda otururken işlenen bir cinayet sonucu üç kişi hayatını kaybeder. Cinayet olayından sorumlu tutulan Carter yanındaki arkadaşı ile tutuklanır ve yapılan yargılama sonucunda suçlu bulunarak üç kere ömür boyu hapis cezasına çarptırılır.Özgürlüğünün mücadelesini verirken bizde bu olanlara tanıklık ediyoruz.

7. Django Unchained

7. Django Unchained

Quentin Tarantino'nun yazdığı ve yönettiği 2012 yapımı filmin başrollerinde Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ve Samuel L. Jackson bulunuyor.Bir çok farklı duyguyu Tarantinonun her zamanki gibi bol kanlı sahnelerinde derinden hissedebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın