Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Bozdağ: 'Cezaevine Silahı Sokan Görevli Gözaltında'

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Cezaevine Silahı Sokan Görevli Gözaltında'

Batuhan
13.04.2016 - 12:28 Son Güncelleme: 13.04.2016 - 12:32

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Bozdağ, 'Silahı içeri sokan görevli gözaltında' dedi ve 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını söyledi. Öte yandan Altındöken'in katil zanlısı Gültekin Alan'ın savcılık ifadesinde cinayeti tek başına işlediğini, kimseden yardım görmediğini söylediği öğrenildi. Alan'ın ayrıca, 'Özgecan Aslan'ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir' diye konuştuğu belirtildi. Silahın cezaevine sokulmasına yardım ettiği belirtilen ve adliyeye sevk edilen 6 zanlı da akşam saatlerinde tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde silahlı saldırı sonucu ölmesiyle ilgili olarak ilk kez konuştu. 'İçeriden destek alınmadan cezaevine silah sokulamaz' diyen Bozdağ, bir görevlinin içeri silahı soktuğuna dair ciddi bulgular olduğunu ve bu kişinin gözaltına alındığını belirtti.

'Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var'

'Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var'

Bozdağ, 'Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor' diye konuştu. Adalet Bakanı, olayın ardından 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını söyledi.

6 kişi tutuklandı

Mahkûm Gültekin Alan ile birlikte, Alan'a yardım ettiği ileri sürülen eski Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı F.Y, infaz koruma memuru H.A.Ö, hükümlüler A.T.B. ve H.B. ile H.B'nin eşi G.B, ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katil zanlısı: Kamu vicdanının sesi oldum

Katil zanlısı: Kamu vicdanının sesi oldum

Gültekin Alan

Suphi Aldındöken'in katil zanlısı Gültekin Alan da Adana Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi. Alan,cinayeti tek başına işlediğini ve hiç kimseden yardım almadığını söyledi.

Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, “Devletin askerini, polisini, jandarmasını, savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan’ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir” şeklinde konuştu.

AA,DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
28
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Müdürleri niye açığa aldınız? onların ne suçu vardı bakan. Sadece silahı sokana ceza verseydiniz. Ceza evinin hizmetlerini düşününce birkereden bişey olmaz s... Devamını Gör

bence hiç gereği yoktu, yapanın da yaptıranın da eline sağlık. asıl adalet şimdi yerini bulmuş...

görüncek adam

Sabancı suikastını yapanlara da aynen böyle olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.İçeri de vurmuşlardı.Ölmelerine sevindim ama silah sokmak yerine derisini yüzseler... Devamını Gör