Görüş Bildir
Haberler
Adalar, Sokaklarına Sahip Çıkmaya Çağırıyor

Adalar, Sokaklarına Sahip Çıkmaya Çağırıyor

Alper Kaya
05.06.2014 - 10:30 Son Güncelleme: 05.06.2014 - 12:03

Adalar'dan Çağrı Var!

Adalarımızın sokaklar otomotiv firmalarına peşkeş çekilemez, adalar motorlu araç trafiğine açılamaz... 

Birkaç gündür Burgazada sokaklarında elektrikli olduğu söylenen binek arabaları boy gösteriyor. Bir otomotiv firmasına ait bu araçların tanıtımının ve reklamının yapıldığı söyleniyor. Firma, güya “doğa dostu” araçlarını görücüye çıkarmak, reklam ve tanıtımını yapmak için Burgazada sokaklarını seçmiş. Motorlu taşıt kullanımının yasak olduğu adada bu araçlar pervasızca gezdiriliyor, sürat denemeleri yapılıyor, gelişigüzel park ediliyor. Emniyet ve belediye yetkilileri ise bu manzarayı görüyor ve seyirci kalıyor. Araçları adaya getirenler, “yetkili makamlardan” izin aldıklarını söylüyorlar. Ancak Adalar Belediyesi'nden göstermelik bir 'gerekli emniyet önlemlerinin' alınması ve gerekli harç ve maddi ödemelerin yapılması kaydıyla alınan izinler sit alanı niteliği taşıyan adamızda Koruma Kurulu'ndan alınan herhangi bir onay olmadığı için geçerlilik taşımıyor. 

Bu araçların adada bulunmasında kamu yararının olmadığı açıktır. Ada sokakları bir otomotiv firmasının yararlanmasına açılmış, bu firmanın pazar sorununun halledilmesine adanmıştır. Bu firmanın motorlu araçlarını ada sokaklarına getirirken kimle ne pazarlık yaptığını bilmiyoruz, ancak herkesi bu konuda duyarlı olmaya, Adalar’a ve sokaklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.  

Adalarımıza motorlu araçlar getirme amacıyla uzun süredir büyükşehir belediyesi tarafından yürütülen hazırlıkların, yerel belediyenin gelişigüzel kararlarının, otomotiv firmalarıyla yapılan görüşmelerin, pazarlıkların ve hesapların bilincindeyiz. Bu yöndeki tüm girişimlere ve adımlara karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz...  

Adalar Ahalisi / Adalar Savunması

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0