Görüş Bildir
Haberler
İsmail Saymaz'dan Abdülkadir Selvi'ye: Niye O Zaman Cemaat Var Demiyordunuz?'

İsmail Saymaz'dan Abdülkadir Selvi'ye: Niye O Zaman Cemaat Var Demiyordunuz?'

Onedio Medya
18.12.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 14:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, Gülen Cemaati’nin yayın organlarına yönelik 14 Aralık operasyonu temelinde yargıdaki ‘Cemaat’ etkisi ve AKP-Cemaat ilişkileri tartışıldı.

Radikal muhabiri İsmail Saymaz, gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de tutuklandığı Oda TV soruşturması sürecinde yaşananları hatırlatarak, polisin soruşturmaya ilişkin bilgileri o dönemde Yeni Şafak ve Zaman gibi gazetelere gönderdiğini söyledi.

‘O plan sahte, AGOS davayı takip etmiyor’

Saymaz, “Oda TV’ye bakınca darbe anlıyorum” diyen Selvi’nin polisin dağıttığı belgeler üzerinden soruşturma kapsamında tutuklanan gazetecileri CHP’nin eski lideri Baykal’a şantajla suçlayan yazılarına dikkat çekti.

Saymaz ayrıca, Selvi’nin daha sonra sahte olduğu anlaşılan Kafes eylem planına dayanarak, şimdi Gülen Cemaati’ni suçladığı Hrant Dink suikastı için o dönem askerleri suçladığını ifade etti. Saymaz, “O plan sahte, AGOS davayı takip etmiyor” dedi.

‘Gizli tanıklık sana yakışır’

Saymaz, Abdülkadir Selvi’nin 2 Aralık 2013 tarihli ‘Cemaat ve dershaneler’ yazısında Gülen Cemaati’ne “2004’ten önce kaç valiniz vardı, 2004’ten bu yana kaç valiniz oldu?, 2004’ten önce kaç milletvekiliniz vardı, 2004’ten bu yana kaç milletvekiliniz oldu? 2004’ten önce kaç bakanınız vardı, 2004″ten sonra kaç bakanınız oldu?” sorularını yönelttiğini hatırlattı.

Selvi’nin bu soruların yanıtlarına sahip olduğunu savunan Radikal muhabiri,  Cemaat’e yönelik soruşturmanın genişletilmesi, Selvi’nin de tanık ya da gizli tanık olarak dinlenmesi gerektiğini söyledi. Selvi’nin buna yanıtı, “Gizli tanıklık sana yakışır” oldu.

‘Tespihi niye aldın, niye iade ettin?’

Abdülkadir Selvi’ye, AKP ile Gülen Cemaati’nin arası açılmadan önce Pensilvanya’da ziyaret ettiği Gülen’den niye hediye bir tespih aldığını soran Saymaz, “Geri gönderdim biliyorsun” karşılığı üzerine bu kez “AKP’yle kavga edince niye iade ettiniz?”sorusunu yöneltti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/gazeteci-isma...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0