Görüş Bildir
Haberler
Kopya Çeken 34 Nükleer Füze Subayı Açığa Alındı

Kopya Çeken 34 Nükleer Füze Subayı Açığa Alındı

Onedio Medya
16.01.2014 - 14:13 Son Güncelleme: 16.01.2014 - 15:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de Kopya Çeken 34 Nükleer Füze Subayı Açığa Alındı

Amerikan Hava Kuvvvetleri'nde nükleer silahları ateşlemekten sorumlu 34 subay, yeterlilik sınavlarında kopya çektikleri iddialarının ardından açığa alındı.

Hava Kuvvetleri'nin açıklamasında bazı subayların, rutin olarak yapılan sınavlarda cep telefonu mesajıyla diğer subaylara cevapları bildirdiği, birçok başka subayın kopya çekildiğini bilmesine rağmen bunu üstlerine rapor etmediği belirtildi.

Skandala karışan subayların arasında yüzbaşılar da var.

Kopya iddiaları, askeri üslerde uyuşturucu kullanıldığına dair bir soruşturma sırasında ortaya çıktı.

Savunma Bakanlığı'nın Hava Kuvvetleri sorumlusu Deborah Lee James basın toplantısında, kopya skandalının Montana'daki Malmstrom hava üssünde, tüm nükleer füze personelinin her ay girmek zorunda oldukları sınavlar sırasında yaşandığını söyledi.

'Bazı subaylar kopya çetki. Anlaşılan diğerleri bunu biliyordu, ama bir şey yapmadılar. Ya da bunu durdurmak veya rapor etmek için yeterince çaba sarf etmediler.' dedi.

James, kopyanın 'kabul edilemez bir davranış' olduğunu ancak nükleer programın güvenliğiyle ilgili bir şüphe olmadığını söyledi, 'Bu bazı havacılarla ilgili bir şey, nükleer misyonla ilgili değil' dedi.

34 subayın görevlerini yapabilmeleri için gereken izinlerinin iptal edildiği ve yeniden sınava alınacakları belirtiliyor.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0