Görüş Bildir
Haberler
AB, Orta Afrika İçin Türkiye'den Asker İstedi

AB, Orta Afrika İçin Türkiye'den Asker İstedi

adem kara
15.02.2014 - 10:18 Son Güncelleme: 15.02.2014 - 13:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB Asker İstedi

AB, Müslümanlar'ın katledildiği Orta Afrika'ya müdahale için Türkiye'den destek istedi.

Türkiye bu isteği tartışıyor! Hıristiyan milislerin Müslümanlar'a yönelik etnik temizlik yaptığı Orta Afrika'ya gitmeye hazırlanan Avrupa Birliği, Türkiye'den de asker desteği istedi. Resmi isteğin henüz Ankara'ya ulaşmadığı belirtildi.

Brüksel’de Fransız Tümgeneral Philippe Ponties komutasında hazırlık çalışmaları süren operasyona katkıda bulunacak ülkeleri belirleme amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya AB ülkelerinin yanı sıra Türkiye, ABD, Kanada, Gürcistan, Norveç ve Sırbistan da katıldı.

Toplantıya katılan AB üyesi olmayan ülkelerden şu aşamada sadece Gürcistan’ın operasyona katkıda bulunma konusunda somut taahhütte bulunduğunu belirten diplomatik kaynaklar, Türkiye’den de ‘sahada ya da karargahta görev yapacak’ askeri katkı talep edildiğini belirtti. Türkiye’nin dünkü toplantıda olumlu ya da olumsuz görüş bildirmediğini kaydetti.

ANKARA AB’DEN YAZIYI BEKLİYOR

ORTA Afrika Cumhuriyeti’ne (OAC) asker göndermeye hazırlanan Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye’den de asker talep ettiği resmi destek yazısının henüz Ankara’ya ulaşmadığı bildirildi.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/du...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0