Görüş Bildir
Haberler
7 Aylık Ali'nin ‘Adalet’ Zaferi

7 Aylık Ali'nin ‘Adalet’ Zaferi

FreiGeist
29.01.2015 - 09:13 Son Güncelleme: 29.01.2015 - 10:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Duruşmaya 7 aylık oğluyla giren avukat Meriç’in protestosu sonrası Anadolu Adliyesi başsavcısı Tosun, emzirme odası ve mama sandalyesi için talimat yazdı.

Çocuklu kadınların çalışma hayatından dışlanmasına dikkat çekmek için 7 aylık oğlu Ali Yiğit ile duruşmaya giren avukat Feyza Altun Meriç, çok konuşulan protestosuyla önemli bir adım atılmasına neden oldu. 

Milliyet'ten Arif Balkan'ın haberine göre, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, adliyede her bloğa emzirme odası yapılması ve her yemekhane ile kafeteryaya da mama sandalyesi konulması için talimat verdi.

İstanbul Barosu avukatlarından Feyza Altun Meriç, bu hafta başında Anadolu Adliyesi’ndeki duruşmasına 7 aylık bebeği Ali Yiğit’le girmişti. Meriç, “Kaç tane yemekhane var ama birinde bile mama sandalyesi yok. Emzirme odası yok. Bunlar için en yakın zamanda resmi başvurularımı yapacağım; meslektaşlarımın da desteğini bekliyorum” demişti.

Başsavcıdan talimat

Başsavcıdan talimat

Meriç’e sitemine yanıt Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’ndan geldi. Meriç, Başsavcı’nın kendisini telefonla arayarak protestosunda gündeme getirdiği eksiklikler için talimat verdiğini belirterek “Sayın Tosun’la konuştuk.

Her bloğa emzirme odası ile her yemekhane ve kafeteryaya da mama sandalyesi için talimat verdiğini söyledi. Kendisi son derece sıcak konuştu. Bana teşekkür ederek yaptığımı son derece insani bulduğunu da söyledi” diye konuştu.

Sosyal medyada kampanya

Avukat Meriç, çocuklu kadınların toplumda kabulü için Anadolu Adliyesi’nden başladıklarını belirterek tüm kadınları bir arada olmaya davet etti. Meriç, “#bebegimleisteyim ve #bebegimlesosyallesiyorum hashtag’lerine fotoğraflar paylaşarak “Hareketimiz büyüsün istiyorum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0