Görüş Bildir
Haberler
5 Yaşındaki Çocuk Xbox One'ı Hackledi

5 Yaşındaki Çocuk Xbox One'ı Hackledi

Onedio Medya
07.04.2014 - 11:40

5 Yaşındaki Çocuk Xbox One'ı Hackledi

Büyük açık böyle bulundu.

YAZAN

Berkan Cesur

Hepimiz bazen kullandığı sistemler üzerinde rastgele basit birkaç bug ile karşılaşır ama kimileri bizden çok daha şanslı. Hele hele hiç bilinçsiz şekilde tüm XBOX One kullanıcılarını kökten etkileyebilecek böyle bir sorunu bulan 5 yaşındaki çocuk ise çok daha şanslı!

Amerika’nın San Diego kentinde ikamet eden Hassel ailesinin başından geçen de işte bu şanslı ve garip hikaye. 5 yaşındaki Kristoffer Von Hassel , babası evde yokken babasının XBOX hesabına giriş yapmaya çalışıyor. Birkaç başarısız denemeden sonra çocuk şans eseri olarak tüm şifre hanesini dolduracak şekilde boşluk tuşuna basıyor ve enterlıyor. Ta daaa! Giriş yapıldı! İlk önce sevinen ama daha sonra babası görürse kızacağını düşünen çocuk tüm bu düşünceler üstüne bir de babasına yakalanınca olanlar oluyor.

Zaten güvenlik sektöründe çalışan baba durumu hemen farkedip Microsoft yetkililerine haber veriyor ve korkunç hata birkaç saat içerisinde hemen gideriliyor.

Hatanın büyüklüğü aşikar. Ama hatayı bulan çocuğun hediyesi ise onca büyük değil. Hatanın bildirilmesi karşılığında Microsoft yetkilileri çocuğa 50$ ve XBOX Live üyeliği hediye ediyorlar. Pintilik bu olsa gerek.

Berkan Cesur gözüne kestirdiği sitelerde boşluk tuşuna abandığı diyarlardan bildirdi.

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36977-5...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın