Görüş Bildir
Haberler
5 Adımda Virüsten Korunma

5 Adımda Virüsten Korunma

Medet Aslan
05.04.2015 - 00:51 Son Güncelleme: 05.04.2015 - 22:12

1. Antivirüs Programı

1. Antivirüs Programı

Virüslerle başa çıkmanın en bilindik yöntemi antivirüsler... Ücretli yada ücretsiz pek çok seçenek bulunmaktadır. Seçmek kişisel kullanıma bağlı olarak değişir.Tavsiyem tam koruma sağlayanlardan yana.

Ücretsizlerden bazıları : 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. DNS

2. DNS

DNS yi çoğumuz duymuşuzdur. Özellikle bazı web sitelerinin engelli olduğu an çoğumuz kullanmışızdır. DNS'ler engelli siteleri açtığı gibi yanlış tıklamalar sonucu açılan bilgisayara virüs bulaştırabilecek siteleri de engelleyebilir. Kullanım yine tercihe göre değişmekte olup hem virüslerden korunup hem engelli siteleri aşabilirsiniz.  Yada engelleri olduğu gibi bırakıp sadece virüslerden korunabilirsiniz. 

Değiştirmeyi bilmeyenler için :DNS Nasıl Değiştirilir?

Bazıları :

3. Reklam Engelleyiciler

3. Reklam Engelleyiciler

Antivirüsler genelde reklam göstermeye yönelik zararlı yazılımları virüsten saymaz. Bu virüslerde genelde tıkladığımız şeylerden bulaşır. Reklam engelleyiciler burada işimize yarıyor.Hem gözümüzün önüne reklam gelerek rahatsız olmamızı hem de tıklayıp bilgisayarımıza virüs bulaşmasını engelliyor.Bazen zırt diye açılan sekmeleri gözünüze görünmeden kendiliğinden kapatıyor.

Her tarayıcıya ayrı ayrı yüklenmesi gereken bu engelleyicilerden bazıları :

4. Küçük Programlar

Bazen koskoca antivirüslerin yakalayamadığı reklam içerikli zararlı yazılımları küçücük ücretsiz yazılımlarla temizleyebilirsiniz.Tek kullanımlık olup arada bir kullanmanın faydalı olduğu aşikardır.

Bazıları :

5. Gözünüz Açık Olsun

5. Gözünüz Açık Olsun

Aslında sona bıraktığım ve hepsinden önemli olan bu :)

Özellikle bir şeyler indirmeye,izlemeye çalışırken şuursuzca tıklamalarımız başımıza bela oluyor. Ya da bilmediğimiz sitelerde takılmalarımız...

Bir şeyler indirirken izlerken bilindik siteleri seçmek her zaman daha güvende olmanızı sağlayacaktır. Gözünüzü dört açın...

İlk yazım umarım faydalı olmuşumdur :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın