Görüş Bildir
Haberler
3 Boyut Teknolojisinin Geleceği Peygamberdevelerinin Gözlerinde

3 Boyut Teknolojisinin Geleceği Peygamberdevelerinin Gözlerinde

Ulaş
28.01.2016 - 16:22

İngiliz biliminsanları 3 boyutlu görüş kabiliyetine sahip Peygamberdevelerini inceleyerek 3 boyutlu görüş hakkında bilgi topluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Newcastle Üniversitesi laboratuvarlarında 3 boyutlu gösteriler izletilen peygamberdevelerinin 3d teknolojisinin gelişimine katkı sunması bekleniyor.

Profesör Jenny Read : “Peygamberdeveleri verdikleri tepkiler ile bize ne gördüklerini söylüyor. Gözlerini oynatamadıkları için, ilginç birşey gördüklerinde kafalarını etrafında döndürerek bakıyorlar. Ayrıca yırtıcı hayvanlar olduklarından yakalayabilecekleri bir şey gördüklerinde uzanıp almaya çalışıyorlar.”

1980’li yıllarda yapılan deneyler ile peygamberdevelerinin 3 boyutlu gördüğü kanıtlanmıştı. Çok boyutlu ancak siyah beyaz görüş kabiliyetine sahip peygamberdeveleri iki boyutlu olarak gösterilen böceklere tepki vermezken aynı böceğin görüntüsü 3 boyutlu olarak verildiğinde saldırıya geçiyor.

Amaç 3 boyutlu algılama kabiliyetine sahip robotlar geliştirmek

Amaç 3 boyutlu algılama kabiliyetine sahip robotlar geliştirmek

Profesör Jenny Read : “Neyi görebildiklerini ve neyi göremediklerini anlamak için çeşitli deneyler yapıyoruz. 3 boyutlu görüş üzerine varolan eski hipotezleri çürütüp yenilerini geliştiriyoruz. Deneyler ilerledikçe ya bu yeni hipotezleri destekleyecek kanıtlar buluyoruz, ya da onları da çürütüyoruz. Bu şekilde 3 boyutlu görüşü kopyalamaya yaklaşmayı umut ediyoruz.”

Bilim insanları peygamberdevelerinin görme duyuları hakkında edindikleri bilgiler ile 3 boyutlu algılama kabiliyetine sahip bilgisayarlar ve robotlar geliştirmeyi hedefliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
6
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın