Görüş Bildir
Haberler
2020 Yılında Türkiye'de Bir Okulda Öğrenciler Kartondan Bilgisayar Yaptı: 'Daha Önce Hiç Dokunmadım'

etiket 2020 Yılında Türkiye'de Bir Okulda Öğrenciler Kartondan Bilgisayar Yaptı: 'Daha Önce Hiç Dokunmadım'

Ulaş
09.01.2020 - 11:41 Son Güncelleme: 10.01.2020 - 01:06

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Şehit Mehmet Aygün Ortaokulu öğrencileri 'Bilgisayara dokunma' hayallerini kartondan tasarladıkları maketlerle giderdi. Öğrenciler daha önce bilgisayar görmediklerini belirtirken Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde okulda bilişim sınıfı bulunmadığı aktarıldı. 

Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından yapılan haberde ise öğretmenin 'Okulda hiç bilgisayar yok gibi lanse edilmesi gerçeği yansıtmıyor' ifadesine yer verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da öğrencilerini bilgisayarla tanıştırmak isteyen Orkun Şahin, "Teknolojisiz Tasarım Projesi"ni hayata geçirdi.

Diyarbakır'da öğrencilerini bilgisayarla tanıştırmak isteyen Orkun Şahin, "Teknolojisiz Tasarım Projesi"ni hayata geçirdi.

Proje ile tahtaya bilgisayarın parçalarını çizen Şahin, öğrencilerden karton ve kağıt kullanarak bu resim doğrultusunda evde bilgisayar ekranı, klavye ve fare yapmasını istedi.

Öğrenciler evlerinde yaptıkları bilgisayar aksesuarlarını sınıfa getirdi.

Öğrenciler evlerinde yaptıkları bilgisayar aksesuarlarını sınıfa getirdi.

Öğretmenlerinin yazıcıdan çıkarıp dağıttığı harflerle de klavyeyi oluşturan öğrenciler, parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan maket bilgisayarlar üzerinde eğitim almaya başladı.

Öğrencilerin tek hayali, maket üzerinden tanıştıkları ve öğrendikleri bilgisayarın gerçeğine dokunmak.

Şahin ise, temennilerinin gerçek anlamda bir bilişim sınıfına kavuşmak olduğunu aktardı.

Şahin ise, temennilerinin gerçek anlamda bir bilişim sınıfına kavuşmak olduğunu aktardı.

Şahin, 'Çocukların teknolojiyle köprü kurması için bu proje verimli oldu. Bilgisayarları gerçek değil, maket ama en azından bilgisayar başına oturmayı, klavyenin, farenin veya klavyenin nasıl bir şey olduğunu, bilgisayar başında nasıl dik bir şekilde oturmaları gerektiğini, fareyi nasıl kavramaları gerektiğini somut olarak öğrenmiş oldular.' diye konuştu.

'Bilgisayarın nasıl bir şey olduğu kafamda canlandı...'

'Bilgisayarın nasıl bir şey olduğu kafamda canlandı...'

Öğrencilerden Sevda Aslan, öğretmenlerinin bilgisayarı yakından tanımaları için uyguladığı projeyi beğendiklerini söyledi.

Evde kartondan bilgisayar yaptıklarını anlatan Aslan, 'Daha önce hiç bilgisayar kullanmamıştım. Bilgisayarın nasıl bir şey olduğu kafamda canlandı. Hocamız hangi tuşun ne işe yaradığını anlattı. Bilgisayarı sadece televizyonda görmüştüm. Daha önce hiç dokunmamıştım.' dedi.

Suna Malçok da kartondan bilgisayar tasarlamanın heyecan verici olduğunu anlatarak, 'Daha önce hiç bilgisayara dokunmadım. Evde bunu yaparken, dokunmuş gibi hissettim, güzel bir duygu oldu içimde.' diye konuştu.

Okulda hiç bilgisayar yok gibi lanse edilmiş.

Okulda hiç bilgisayar yok gibi lanse edilmiş.

Şahin, projeye ilişkin yapılan eleştirileri üzücü bulduğunu ifade ederek, 'Okulumuzda yaptığım proje tamamen öğrencilerin yaparak, yaşayarak, öğrenme becerilerini artırma amacını taşıyor. Projenin amacı çocukların dersi daha da sevmesi, farklı materyal kullanarak dersi etkinliklerle eğlenceli hale getirmek.' dedi.

Bu çalışmanın, 'Okulda hiç bilgisayar yok' şeklinde lanse edilmesinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Şahin, 'Okulda bilgisayar yok gibi haberler yapılması üzücü. Okulumuzdaki 15 derslikte akıllı tahtalarımız mevcut. Öğretmenler olarak bu tahtaları aktif olarak kullanıyoruz.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
60
27
20
15
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jey

Bize de ortaokulda 15 bilgisayar göndermişlerdi ama ağ yok diye hiç görememiştik onları. En azından ac oturt öğrenciyi ağ olmasın aq. Sonra bi mini mini birl... Devamını Gör

Berkan Berkanoğlu

Benim de bu sektore girisim cok gariptir. 18 yasima kadar evimde internet olmadi. Okulda akilli tahtalardan video indirerek ogrendim yazilim gelistirmeyi. Si... Devamını Gör

Pickle Rick

Okulda bilgisayar var tabi olmaz mı. Müdürün yeğeninin laptopu var. Geldiğinde komik video açıyor.

burak keser

Evde kalan eski laptoplarınızı bu kardeşlere gönderin letgoda satacağınıza