Görüş Bildir
Haberler
2014 Soçi Kış Olimpiyatları Sona Erdi

2014 Soçi Kış Olimpiyatları Sona Erdi

Batuhan
24.02.2014 - 12:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

2014 Kış Olimpiyatları Sona Erdi

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatları görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.

7 Şubat’ta başlayan oyunlar, Rusya’daki eşcinsel karşıtı politikaların ve güvenlik endişelerinin gölgesinde geçse de Olimpiyatları gölgede bırakacak bir olay yaşanmadı.

Tarihin en pahalı Olimpiyat oyunlarını düzenleyen Rusya, 2014 Kış Olimpiyatları’nda en çok madalya kazanan ülke oldu. Rusya, 13′ü altın olmak üzere 33 dalda madalya kazandı.

Soçi Olimpiyat Parkı’ndaki Fisht Stadı’nda gerçekleştirilen kapanış töreninde, açılış töreninde olduğu gibi Rus tarihi ve kültürünü yansıtan sahne şovları ve gösteriler yer aldı. 2014 yılını simgeleyen saat 20.14′te ise resmi törene geçildi.

Oyunlarda mücadele eden sporcular, ülke bayraklarıyla stada giriş yaptı. Bayrakları taşıyan sporcular, toplu olarak stadın ortasındaki platformun açılmasıyla tören alanına geldi. Diğer sporcular ve kafileler, yan kapıdan sahneye gelip tribünleri selamladıktan sonra tribünlerdeki yerlerini aldılar.

Bireysel ve takım yarışmalarında altın madalya kazanan; Viktor An, Ekaterina Bobrova, Alexey Voevoda, Alexey Volkov, Tatiana Volosozhar, Vladimir Grigoriev, Semyon Elistratov, Ruslan Zakharov, Yelena Ilinykh, Nikita Katsalapov, Fyodor Klimov, Yulia Lipnitskaya, Dimitry Malyshko, Evgeny Plyushenko, Dimitry Soloviev, Adelina Sotnikova, Kseniya Stolbova, Alexander Tretiakov, Vic Wild, Evgeniy Ustyugov ve Anton Shipulin’den oluşan 21 kişilik kafilenin taşıdığı Rus bayrağı, olimpiyat bayrağının bulunduğu platformda göndere çekildi.

Kapanış töreninde Türk bayrağını, oyunlarda Alp disiplininde yarışan milli sporcu Tuğba Kocaağa taşıdı.

2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak Güney Kore, törenle olimpiyat bayrağını devraldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach’ın teşekkür konuşmasının ardından, Soçi 2014′ün dev maskotları sahneye çıktı ve sembolik olarak olimpiyat ateşini üfleyerek söndürdü.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/2014/02/2014-kis-olim...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0